Издвајамо Свет

ИТАЛИЈАНИ ПЕТИЦИЈОМ ШОКИРАЛИ АЛБАНЦЕ: Траже поништење признања лажне државе Косово!

Италијани прикупљају потписе и захтевају од свог парламента да поништи признање независности Косова, а петицију је покренуо у Болоњи италијански комитет за очување културне баштине.

Комитет, чији су оснивачи конзули, професори и новинари из Италије покренуо је петицију за преиспитивање косовске независности, коју је ова држава признала 20. фебруара 2008. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланови Комитета су: Лорета Бадо (почасни конзул Србије-регија Венето), Леандро Кјарели (почасни конзул Србије-регија Тоскана), професор Стефано Пилото (Универзитет у Трсту), Стефано Верноле (новинар из Модене), Марилина Века (писац и новинар из Рима), Федерико Роберти (блогер „бyебyеунцлесам“), Андреа Тури (есејиста), професор Алесандро Ди Мео (Универзитет у Риму), преноси Пинк.

Ово је друга петиција која је покренута, с обзиром да је петиција групе коју чине Срби из Италије и италијански интелектуалци већ стигла у Доњи дом италијанског парламента у којем је 630 посланика.

Петицију Комитета је до сада потписало близу девет хиљада људи, а број потписника расте из минута у минут. Иначе, потписи се прикупљају и у градовима Италије.

Италијани у образложењу ове петиције наводе да је та земља одлуку о независности Косова донела без претходне парламентарне расправе и без икаквог учешћа већине и опозиције.

 

Извор: Тањуг