Издвајамо Србија

Ј.К. НИЈЕ ОТИШЛА НА ШАБАНОВУ САХРАНУ, А ЕВО И ЗАШТО: Био је уз њу од првог дана, бодрио је и говорио да се не плаши…

Шабан Шаулић преминуо је након саобраћајне несреће у Немачкој, када се враћао са наступа. У аутомобил којим је ишао певач закуцао се пијани возач великом брзином. Сахрањен је 22. фебруара у 15 сати на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана у Београду. Бројни пријатељи, родбина, колеге и грађани испратили су га на вечни починак.

Велика туга све је завила у црно. Удовица Гордана једва је издржала сахрану на ногама. Уз њу све време био је син Михајло, као и уплакане ћерке. Када се зачула песма „Не плачи, душо“ пољубила је црни ковчег и у сузама се опростила од своје велике љубави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јелена Карлеуша није присуствовала сахрани. Како је певачица једном објаснила, она пријатељима на сахране не иде, јер се боји да неће добро поднети. Сваки губитак неизмерно је боли.

Наиме, када је преминула Дона Арес, изјавила је:

„Пријатељима не идем на сахране. Та особа више није ту и, не знам… То је болна и стресна традиција. Ја то не могу. Мислим да не бих поднела“, рекла је ЈК за сарајевску ТВ1 па додала да је, ма колико Дона живела, испунила своју сврху: „Била сам сигурна да ће се она изборити с тим. Али, с друге стране, она је имала једну лепу сврху. Оставила је траг. Без обзира на то што је отишла веома млада и што се намучила, она је испунила свој циљ, а то је много битније од свега“, причала је уз дубоке уздахе она.

Тешка срца опростила се од свог великог пријатеља и колеге Шабана Шаулића следећим речима:

„Пре 25 година… мој први наступ и ето – баш са Шабаном. Вршац, градски хотел. Имала сам 15 година, Шабан је питао моју мајку да ме пусти да идем са њим. Још нисам званично почела да певам нити сам било шта снимила. Слика је настала у бекстејџу, Шабан ме убеђује да не треба да се плашим кад изађем на бину. Последњи поздрав пријатељу и вечна слава…“ исписала је емотивну поруку она, због које су многи заплакали.

Фото: Инстаграм принтскрин

Извор: Курир.рс