Издвајамо Србија

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ МИЛОМИРА СТЕВАНОВИЋА НА КОГА СУ ПУЦАЛИ АЛБАНЦИ: Једва сам спасао живу главу, око мене су одјекивали рафали

Миломир Стевановић (45), из Теслића описао је драматичну ситуацију у којој се нашао у уторак, око 17 часова, када су Албанци запуцали. Све се догодило у селу Растелица, удаљеном двадестак километара од Куршумлије, на самој администартивној линији са Косметом

– Рафали су одјекивали у мојој близини, па сам уплашен кренуо пешке ка Куршумији. Дошао сам до места где има телефонског сигнала и позвао колеге који су кренули до мене. Рекао сам да пожуре, јер сам био забринут за своју безбедност – рекао је Миломир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стевановић, који је изводио послова за потребе предузећа „Србијашуме“, у тренутку напада налазио се надомак контејнера у којем су смештени радници, а само пуком срећом није повређен.

Славиша Костић, код кога је запослен Стевановић, каже нам да су чести инциденти, односно напади Аланаца на његове раднике:

– Они готово свакодневно упадају на нашу страну административне линије и секу шуме. Чујемо их, иако су на 300- 400 метара удаљени, јер су ово брдско-планиски предели. Чак су 2. јануара обили контејнер у којем су радници смештени. Велика је штета, око 200.000 динара, јер су ту биле моторне тестере, ланци и остала опрема. Сада сам још више забринут за безбедност радника.

Иначе, пре пар дана у селу Растелица демолиране су све куће чији власници, који углавом живе у Куршумлији, долазе повремено.

– И кућа су однели све што је вредело, а из наше су однели и ловачку пушку са муницијом – прича један од мештана који живи у Куршумлији, а повремено долази до овог села.

 

Извор: Новости.рс/Информер.рс