Издвајамо Србија

ЈОШ ОД СМРТИ ШАБАНОВЕ МАЈКЕ У ОВОЈ КУЋИ НЕМА НИКОГА! Шабачка махала опет у црном: Шаулићев друг из детињства ОТКРИО СВЕ! (ФОТО)

Фото: Принтскрин dailymotion.com

Шабан Шаулић родио се 6. маја у Шапцу и, како кажу, толико јако вриснуо да је бабица његовој мајци рекла:

„Овај мали мора да ће једног дана бити певач“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је и било.

Када се трагична вест о смрти краља народне музике прочула крајем у којем је одрастао, чувеној Мали у шабачкој махали где претежно живи становништво муслиманске вероисповести, нико није могао да верује да га више нема. Испред породичне куће у којој нико не живи још од смрти Шабанове мајке Илдузе сви су га се присећали у сузама.

Како кажу, остао је исти онај дечак који се „дивио кликеру од стакла“, како је певао у својој чувеној „Лијепи дани мог дјетињства“ – скроман, на услузи пријатељима и веома срдачан.

„Долазио је са Гоцом и децом, обилазили су кућу, кад су били у могућности. На Курбан-бајрам клали су овна за здравље и делили људима из краја. Чешће је долазио док су му родитељи били живи, помагао је родбини, пријатељима. Није се променио. Седео је са свима, небитно да ли је неко газда или сиромах. Частио, плаћао јело и пиће. Оном да 50, оном 100 евра“, испричао је Ајдо Салкић који је одрастао са Шабаном у улици.

Подсетимо, Шабан Шаулић преминуо је 17. фебруара у Немачкој у стравичној саобраћајној несрећи. Сахрањен је 22, на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана.

 

Извор: Курир.рс/Блиц