Издвајамо Србија

КАД ЈЕ ГЛОГОВАЦ ОТПЕВАО ОВУ ПЕСМУ ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ПЛАКАЛА: Прошло је годину дана од његове смрти, а туга не јењава (ВИДЕО)

Због прераног одласка глумца Небојше Глоговца цела земља заплакала је 9. фебруара прошле године. Напустио нас је у 48. години после тешке болести. Он је 10 дана раније хитно примљен у Институт за онкологију. Тада су медији писали да је тешко болестан и да је његово здравствено стање озбиљно.

Иначе, његово стање нагло се погоршало последњих дана децембра, пред Нову годину, те је по савету пријатеља и лекара, наводно, првих дана нове године отишао у Немачку по помоћ и после консултација са тамошњим лекарима вратио се у Београд. Лечио се на Институту за онкологију Клиничког центра Србије, где је примао терапије.

Loading...

Отишао је веома брзо, поносно, остављајући иза себе два сина и ћерку.

Публика ће га, између осталог, памтити и по улози свештеника у серији “Мој рођак са села”, где је отпевао песму “А што ти је, мила ћери” у сцени исповедања старице. У њој, Глоговац разговара са старицом о пролазности живота:

“Било ми је лепо”.

“То је само путовање. Сви ћемо ми тамо”, одговорио јој је он.

“Како знате?”

“Верујем, мајко. Тако знам”.

“Да ли бисте хтели нешто да ми отпевате? Али не црквено… Нешто о младости”.

Такође, многи ће га заувек памтити по томе како је говорио о љубави.

“Љубав је важна за све нас, она је велики покретач, снага и без ње тешко да бисмо било шта постигли. Неоспорно је да понекад људи са амбицијом и комплексом успевају да постигну велике резултате, али касније то увек плате.

Упркос свему, ако је љубав покретач, онда су резултат било ког рада и сам живот много слађи, занимљивији и лепши.

Права слобода за којом људска душа жуди је заборављена и негде скрајнута, затрпана комерцијализацијом и токовима новца. Подразумева се да сви морају пуно да раде, да сви морају да буду јако, јако здрави, да добро једу. У ствари све то је неизводљиво у једном дану за човека, али то је императив овог времена који потискује праве ствари у запећак: љубав, слободу, храброст, емпатију. Све најлепше је бесплатно, зато је и укинуто”.

 

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...