Издвајамо Србија

ЛЕКАРИ ТРИ ПУТА ВРАЋАЛИ НЕВЕНУ КУЋИ А УМРЛА ЈЕ ОД ГРИПА: Четврти пут је послали на клинику, али је било прекасно

Фото: Фејсбук принтскрин

Нишлијка Невена Маргетић (26), која је јуче преминула на нишкој Инфективној клиници од последице инфекције грипом, четири пута се обраћала Хитној помоћи пре него што је збринута у болници.

Њен момак Игор Стаменковић, који је све време био уз њу, каже да је симптоме респираторне инфекције почела да показује 19. јануара када је први пут одвео у Завод за хитну медицинску помоћ.

– Лекар јој је преписао парацетамол и послао је кући, њој је било све горе па сам је сутрадан поново одвео у Хитну помоћ. Није јој било ништа боље па смо 21. поново дошли и добили исту терапију. С обзиром на то да јој стање погоршавало, опет смо отишли у Хитну помоћ после два дана.

Њој је тада већ било веома лоше, тешко је дисала, била је у критичном стању. Тек тада, када смо четврти пут дошли, Невена је њиховим возилом пребачена на Клинику за пулмологију где су доктори заиста веома брзо реаговали.

На њихов рад немам никакве замерке, након што су је збринули, пребацили су је на Инфективну клинику. Људи су дали све од себе, али је Невена преминула – прича Стаменковић.

Posted by Nevena Margetic on Sunday, May 20, 2018

Он истиче да сматра да је њена смрт последица пропуста Хитне помоћи.

– Требало је да добије упут за болницу чим смо први пут отишли, јер је опште познато да влада епидемија грипа. Да је то урађено, Невена је могла да буде спашена – истиче Стаменковић.

Posted by Nevena Margetic on Saturday, March 10, 2018

Коментаришући Стаменковићеве наводе, директор Хитне помоћи Славољуб Живадиновић истиче да пацијенти треба да се лече код својих изабраних лекара, а да у њихову установу долазе само ради хитних стања.

– Након што је први пут збринута у Хитној помоћи, девојка је требало да се обрати изабраном лекару како би добила упут за болничко лечење. Ми радимо најбоље што можемо, али нема разлога да пацијенти долазе код нас сваки дан уместо да се лече у установама примарног здравста – казао је Живадиновић.

Несрећној девојци умрли су и родитељи, па је од ближе родбине имала само брата.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Телеграф.рс