Издвајамо Србија

НЕУТЕШНА ВЕСНА ЗМИЈАНАЦ: Драги мој Шале, са тобом је отишао и део мене! (ВИДЕО)

Весну Змијанац трагична вест о смрти Шабана Шаулића много је потресла. Он је био њен велики пријатељ, али и учитељ, са којим је како каже и део ње отишао.

„Очајна сам. Драги мој Шале, са тобом је отишао и део мене. Све што сам о певању научила, научила сам од тебе. Хвала ти што си постојао. Почивај у миру и са анђелима, драги мој учитељу и друже мој. Много ми је теско“, рекла је неутешна Весна за Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како истиче, тешко јој је пре свега због тога што се све догодило изненада.

„Морам признати… кад ми је мајка умирала била је болесна. Надали смо се ту и тамо свему и свачему. Да ће бити овако или онако. Кад ми је отац отишао исто је било… неких годину дана смо се спремали за његов одлазак. Али, ово (смрт Шабана Шаулића) је био један такав ударац за мене да просто не могу да га упоредим ни са чим“, изјавила је за „Екслузивно“ Весна Змијанац, која свог великог пријатеља и учитеља жели да одболује сама и у тишини.

„Прво, још нисам себи дошла. Нити се много оглашавам нити много причам о свему томе, али онако како сам га ја познавала и он мене… хоћу да га одболујем сама и без много приче“, рекла је она, па наставила:

„Ја Шабана знам од 16. године. Први моји кораци, стихови… то стрпљење његово када ми је показивао како се пева. Није му било тешко ни 50 пута да ми показује! Знао је да ја имам капацитета, а знала сам десетак песама када ме је он повео са собом да му будем гост“.

Са великом тугом присећа се свега што је проживела са њим.

„Знао је да каже да имам његову емоцију… то шта је он мени дао у мом животу и кроз живот је начин мог певања, дикцију, начин изговарања речи кроз песму. Ја то на почетку нисам знала“, испричала је Весна.

Шабан Шаулић преминуо је 17. фебруара у тешкој саобраћајној несрећи у Немачкој. Сахрањен је у Београду 22. фебруара, на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана.

 

Извор: Курир