Издвајамо Свет

ОПШТА ПАНИКА У СЕНТ ЛУИСУ: Авион слетео усред Мисисипија, па пролетео испод симбола града (ВИДЕО)

Власти у америчком граду Сент Луису истражују зашто се мали амфибијски авион спустио у реку Мисисипи недалеко од симбола овог града „великог лука“, високе грађевине у центру града изграђене као симбол пролаза из источне у западну Америку, што је изазвало за кратко панику.

Авион је слетео нешто након 15.00 часова по локалном времену у среду близу лука и онда је опет полетео, а возачи са оближњег моста обавестили су власти о инциденту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ватрогасци су се први огласили саопштењем да су изашли на интервенцију због авиона у реци да би убрзо и допунили информацију податком „да се чини да је авион намерно извршио слетање.“

Власти још не знају узроке овог инцидента а још је нејасно и да ли је на овај начин прекршен неки закон, преноси агенција.

Амерички град Сент Луис, у савезној држави Мисури, често зову „Капијом према западу“. Град се налази уз ушће река Мисисипи и Мисури и играо је главну улогу у раном ширењу Америке према западу.

Симбол града је огроман лук под називом „Гатеwаy Арћ“ или „Велика врата запада“. Лук је висок 192м и израђен је од нерђајућег челика и то је један од највећих споменика у Америци.

 

Извор: Курир.рс/ Тањуг