loading...
Издвајамо Свет

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ ВОЗАЧА АУТОМОБИЛА СМРТИ: Ово је пијани Турчин који је убио Шабана! (ВИДЕО)

Турчин Алсин Левент (35) је возач који је изазвао стравичну саобраћајну несрећу у којој су погинули Шабан Шаулић и његов дугогодишњи пријатељ Мирсад Керић, а повређен Шаулићев кум Слободан Стојадиновић.

Возач се води као ухапшен, али он није у затвору, већ је у болници, зато што је повређен и под сталном је присмотром полиције, открива извор нашег листа који поседује званичне информације из полиције. Наводно, био је и под дејством алкохола.

Генерални конзулат Републике Србије у Дизелдорфу нема званичне информације да се поступак обдукције покреће због конкретних сумњи у узрок смрти трагично преминулог певача Шабана Шаулића.

– Нама је речено да је обдукција уобичајена процедура и да је државни тужилац увек у могућности да самостално одлучи да ли ће да изда налог за такав поступак – каже за наш лист генерални конзул у Дизелдорфу Бранислава Перин Јарић. – Његово мишљење је било да треба да се уради обдукција и онда су све установе са полицијом даље усмерене ка томе. Доктори су нас обавестили да су они у обавези да предају тело Погребном институту, где ће се тај поступак обавити. Ми још немамо извештај тужиоца, добићемо га – објашњава Бранислава Перин Јарић.

Она наглашава да није уобичајено да дође до таквих посета у обдукционом поступку, али да је тужилац изашао у сусрет, да је испоштовано све што је обећао, као и да је породица веома захвална због таквог односа.

Према налогу државног тужиоца посмртни остаци су из болнице у уторак ујутро пребачени у Погребни институт, где ће у четвртак бити обављена обдукција.

– Обудкцију ће обавити тим из Минстера, како је наложио тужилац – објашњава Перин Јарић. – Уобичајено тај поступак траје око три сата, а онда следи прикупљање документације за даљи транспорт посмртних остатака у Србију, које обавља Генерални конзулат са немачким институцијама. Када добијемо тзв. пасош за умрлог и остале потребне папире, онда се заједно са породицом одлучује када ће тело бити допремљено у земљу.

Може се очекивати да ће и тај део процедуре бити готов у четвртак, јер је потребно неколико сати да се сакупи документација.

 

Извор: Новости/srbijadanas.com

loading...