Издвајамо Србија

ПАДА И ДРУГИ ДОКАЗ ТУЖИЛАШТВА ПРОТИВ ЗОРАНА: Откривено одакле крв Јелене Марјановић у мерцедесу!

Фото: Јутјуб

Додатна вештачења не могу да покажу кад и како је биолошки траг убијене жене доспео на задње седиште аутомобила којим су се она и њен муж Зоран Марјановић пре убиства довезли на насип

Фото: Јутјуб

Докази којима тужилаштво располаже против Зорана Марјановића (40), осумњиченог да је 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи убио супругу, певачицу „Гранда“ Јелену Марјановић (33), врло су климави, а један од њих је и траг Јеленине крви нађен у аутомобилу „мерцедес“, којим су се кобног дана она, Зоран и њихова ћерка Јана довезли до насипа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, након што је Апелациони суд по други пут вратио на допуну оптужницу против Марјановића, наложена су додатна вештачења, међу којима је и вештачење трагова Јеленине крви из аутомобила. Циљ додатних анализа требало би да буде да се утврди старост певачициног биолошког трага, тј. крви нађене на задњем седишту „мерцедеса“.

Према речима нашег извора из истраге, готово је немогуће утврдити да ли тај траг потиче од 2. априла 2016. или је ту био и пре тога.

– Иако тужилаштво сматра да је Јеленина крв доспела у ауто кобног дана, односно после њеног убиства, то је врло дискутабилно и тешко доказиво – каже саговорник и додаје да Марјановић наводно има доказе да ти крвави трагови у ауту датирају још одраније.

– Наводно, Марјановићи тврде да се Јелена неколико дана пре бруталног убиства сама посекла на гепек породичног „мерцедеса“ и да је тако већа количина њене крви завршила на задњем седишту. Као доказ за то, Марјановићи спомињу фотографију у Јеленином телефону јер је она после те незгоде сликала посечену руку својим мобилним. Како тврде, те фотографије су и након њеног убиства биле у њеном телефону – објашњава наш извор и додаје да би и овај доказ тужилаштва врло брзо могао да буде оборен.

Подсетимо, најновија вештачења бриса узетог са Зоранове огреботине на десној руци на дан проналаска Јелениног тела, а која су рађена на захтев Апелационог суда, показала су да ту нема ДНК трагова убијене певачице. То практично значи да Јелена није огребала Зорана бранећи се од њега.

– Резултат иде наруку одбрани Зорана Марјановића и није много помогао тужилаштву да после скоро три године одгонетне ко је убио Јелену – каже извор.

Подсетимо, у овом тренутку чекају се и резултати додатних телекомуникационих вештачења телефона Зорана Марјановића како би се утврдило да ли је он кобног дана намерно гасио телефон. Такође, чекају се резултати просторно-временских вештачења и вештачења телефона бициклисте, који је у истрази изјавио да је у критичном периоду видео мушкарца и жену на насипу, за које тужилаштво сматра да би могли бити Јелена и Зоран.

 

Извор: Информер/Курир