Издвајамо Србија

ПАНИКА У ПРИШТИНИ! ПАЦОЛИ САЗВАО ХИТАН САСТАНАК: „Времена више нема, ово је тренутак великих одлука“

Беџет Пацоли, заменик премијера привремених приштинских институција и министар спољних послова, поручио је да времена више нема, да је ово тренутак великих одлука и позвао све политичке лидере на хитан састаник о актуелним питањима.

Фото: Јутјуб

Тај састанак би, према Пацолију, требало одржати заједно и у координацији са педставницима САД и другим међународним пријатељима, а о наредним корацима Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пацоли је на свом фејсбук профилу написао да је као шеф косовске дипломатије за пријатељство међу народима, али и са државама за шта су, како је рекао, потребне свакодневне активности.

Ако се то редовно не негује оно ће нестати „баш као дрво које је потребно свакодневно заливати да се не би осушило“, сликовито је написао Пацоли.

– Ми, народ Косова, треба да будемо захвални што су САД увек наглашавале, посебно последњих дана, пријатељство са нама. Са писмом председника Трампа председнику Тачију и писмима три главне америчке институције, јасно је да САД желе изградњу косовске државе. Ово укључивање Сједињених Држава које жели наше јачање, нашу интеграцију и да нас Србија призна, за нас је благослов. Ово би требало посебно схватити и имати на уму – навео је Пацоли.

С друге стране, указао је да Приштина „није центар света и да то никада није ни била“, те стога треба ценити сваки наредни гест САД у корист Косова.

– Морамо пронаћи право решење, поштивати сваки захтев наших пријатеља који је у нашем интересу. Све наше институције, треба да говоре једним гласом, као што је то председник Трамп од нас тражио – навео је Пацоли.

Писма која су институционални представници добили у кратком периоду, прилика су да, како каже, Косово ојача само себе.

– Зато позивам на заједнички, хитан састанак свих косовских политичких лидера са нашим америчким и западним пријатељима … – навео је Пацоли.

 

Извор: Тањуг