Издвајамо Свет

ПОРОШЕНКО У ТЕШКОЈ ПАРАНОЈИ! ПУТИН СТОЈИ ИЗА ЋОШКА И ЧЕКА ВАС! Овако плаши Украјинце пред изборе

Фото: Јутјуб

Председник Украјине Петро Порошенко замерио је својим политичким противницима настојање да побољшају односе са Русијом.

Шеф државе је изјавио да су многи председнички кандидати у Украјини у заблуди да постоји могућност закључења мира са суседном државом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они су сигурни да је мир иза угла. Ако је потребно, клекнуће на колена, и биће мир. Али морам да вас разочарам, јер тамо иза угла, посебно док клечите на коленима, стоји Путин и чека вас“, изјавио је Порошенко за телевизију ИЦТВ.

Украјински лидер је још једном оптужио Русију да наводно намерава да освоји земљу и да стреми да врати Кијев под „руски јарам“.

Порошенко је и раније плашио Украјинце руским председником. На пример, током његовог предизборног форума на билбордима су приказали плакат са руским и украјинским председником. Слика је праћена натписом: „Или Порошенко или Путин“. Тада је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у шали запитала да ли руски председник зна да „учествује“ у изборима за председника Украјине.

Притом, најављујући учешће у предизборној трци, Порошенко је изјавио да је неопходно закључити „хладни мир“ са Русијом. У Кремљу су истакли да се не одвија рат између Москве и Кијева, а да је грађански рат на територији Украјине изазван искључиво политиком локалних власти.

Председничка кампања у Украјини започела је 31. децембра. Тренутно на место председника претендује 13 особа. Лидер предизборног рејтинга, према анкетама јавног мњења, у протеклих неколико месеци је Јулија Тимошенко, а рејтинг садашњег шефа државе држи се на 14 процената. Стручњаци сматрају да Порошенко има шансе да уђе у други круг.

 

Извор: rs.sputniknews.com