Издвајамо Србија

ПОСЛЕДЊИ ОПРОШТАЈ ОД ШАБАНА ШАУЛИЋА: Завршена комеморација краљу песме, сузе и најлепше речи одзвањале салом! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Туга…

Комеморативни скуп поводом трагичне смрти Шабана Шаулића одржан је у Скупштини града Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Последње збогом краљу народне музике дошли су да упуте чланови породице, колеге, пријатељи и сви поштоваоци његове музике.

Породица Шаулић са болом и тугом на лицу последњи пут ће се опростити од супруга, оца, деде…

Шабан ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у 15 часова.

На комеморацију први је стигао колега Мирослав Илић.

После њега стигла је и Гоца Божиновска која је видно уплакана.

Саша Поповић дошао је у пратњи супруге Сузане Јовановић…

Стигла је и водитељка Драгана Катић…

Зоран Пејић Пеја…

Ана Бекута и Милутин Мркоњић стигли су на комеморацију…

Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш, кумови Шабана Шаулића, седе у првом реду…

Фото: Јутјуб

Комеморација је започела минутом ћутањаа онд аи песмом „Верујем у љубав“

„Имао сам срећу да на самом почетку своје каријере упознам Гордану. Ја сам можда краљ народне музике а она је сигурно краљица мога срца“, део је Шабановог говора којим је започета комеморација.

Зорица Брунцлик прва је одржала говор свом куму.

„Куме, толико тога смо прошли за ових 45 година. Највећу срећу, рађање наше деце, али и тугу када смо испраћали наше родитеље. Наше песме остаће за сва времена, али са киме ћу их сада певати кад смо их највише певали заједно. На нашој последњој слави љутио си се што нема музике, а ја сам била срећна јер смо хтели да се испричамо јер смо имали многе планове за ову годину. Ти планови су били да оженимо Михајла, да удамо Злату, да направимо мој јубилеј, и све се то, куме, прекинуло. Путуј куме са Анђелима, нека ти је вечна слава“, рекла је Зорица.

Од Шабана се опростио и композитор Раде Вучковић, његов велики пријатељ.

„Издао си ме, отишао си пре мене. Вољени никад не одлазе, они се само селе на небо и живе међу звездама. Живећеш вечно у нама. Време не лечи бол, само нас учи да живимо са њим. Нека ти је вечна слава“, рекао је са болом и тугом Раде.

Шабанов менаџер Горан Јовановић обратио се свим присутним.

„Нема више нашег Шабана! Ова реченица која се попут облака бола надвила над Балкан те тужне недеље ујутру, драги мој пријатељу, и даље звучи као кошмар из ког ћемо се сваког тренутка пробудити јер како ти можеш уопште отићи. Како кад су твоје песме бесмртне? Свима онима који су икад чули за тебе, волели, патили, веселили се и туговали уз твој глас, празнину никад неће моћи попунити. Пре свега празнину твоје Гордане коју си толико волео, твоје деце, унука, кумова. Њима остаје понос што ће моћи да кажу да су потомци једног великог Шабана Шаулића. Остаје љубав коју си им даривао несебично, неметљиво, онако како си само ти могао. И остају песме, песме које нико неће са толико душе отпевати. Желим да верујем да тамо негде седиш са забаченим штапом и певушиш најлепше мелодије. Због свега овога ја одбијам да ти кажем „Збогом“ пре него што ти кажем „Хвала“ А сада, величино, време је да се и ти мало одмориш. Краљ музике је сишао са сцене, легенда ће живети вечно“, рекао је он и заплакао.

Подсетимо, Шабан је трагићно настрадао у саобраћајној несрећи која се десила у Немачкој када је у аутомобил у ком је био певач ударио други ауто.

Певач је према првим информацијама из кола изашао без видљивих повреда држећи се за грло и жалећи се на бол у грудима, да би касније прминуо у болници.

 

Извор: И.М./Р.Ј./Б.З. /Ало