Издвајамо Спорт

ПУТИН ЗВАО ЂОКОВИЋА У ГОСТЕ! Новак је морао да га разочара и одбије

Новак Ђоковић импресионирао је и председника Русије Владимира Путина, који је првог тенисера света позвао да буде специјални гост на Олимпијским играма у Сочију – на хокејашком дуелу САД и Русије

Међутим, Ђоковић је због обавеза у том периоду, морао да откаже пут у Русију, јер му је тенис приоритет, открио је у интервјуу за РТС Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Новак је тада играо турнир у Дубаију и није могао да дође. Био је толико заузет тада, јер је његова мисија да постане највећи тенисер свих времена – открио је Новаков отац Срђан.

Срђан је открио да је само једном био у Русији, за време мечева Дејвис купа у Москви, али да жели да оде у Санкт Петербург, да посети пријатеља, коме дугује живот.

– Био сам само једном у Русији, када је Дејвис куп одржан у Москви. И желим да одем тамо поново, да посетим Санкт Петербург. Тамо имам пријатеља, Генадија Тимченка, почасног конзула Србије у Санкт Петербургу. Спасио ми је живот пре шест и по година. Имао сам сепсу и није било услова да се бринем о свом здрављу. Онда ме Тимченко послао приватним авионом на клинику у Монаку. Да смо чекали још неколико дана, умро бих. Зато свој живот дугујем Генадију Тимченку. Он је велики човек и јако воли Србију и Србе – открио је Срђан Ђоковић.

 

Извор: Информер