Издвајамо Русија

ПУТИНОВИ РАТНИЦИ БИЋЕ НЕВИДЉИВИ! Руска војска шири СТРАХ И ТРЕПЕТ на Западу у опреми као из филмова НАУЧНЕ ФАНТАСТИКЕ!

Компанија Роселетроника, део гиганта Ростех, разматра могућност да производи линију одеће од интелигентног покривача, намењеног за камуфлажу војне опреме, саопштено је из прес-службе холдинга.
Технологија је развијена по налогу Министарства одбране, а произвођач је Централни научно-истраживачки технолошки институт „Техномаш“.

„Институт тренутно истражује могућност коришћења материјала у цивилној индустрији и развија прототип производа. У будућности, технологија може бити употребљена за стварање одеће или рекламних носача“, саопштено је из Роселектроника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је раније саопштено из Ростеха, електрично контролисани покривач за војнике у зависности од средине може мењати боју и имитирати сложене графичке слике, на пример, лишће које трепери на ветру. Ова маска омогућава оклопним возилима или борцима да остану невидљиви за противника у оптичком опсегу, јер ће се техника и војници стопити са позадином, коју ће материјал имитирати.

Прототип материјала камелеона први пут је представљен на форуму „Армија 2018“, када је приказана кацига „Ратника“ са таквом камуфлажом. Државна корпорација је истакла да употреба овог покривача не захтева много енергије: при промени боје, не више од једном у секунд и по, потрошиће се од 4 до 20 вата енергије по квадратном метру материјала.

 

Извор: Информер/rs.sputniknews.com