Издвајамо Србија

ШАБАН БИ БАНКРОТИРАО ДА ГОЦА НИЈЕ ШТЕДЕЛА! Ево шта је открио певачев брат

Фото: Јутјуб

Хасан Дудић каже да се са Шабаном Шаулићем често проводио у кафани, као и да покојни краљ народне музике динара не би сачувао да му није било супруге

Хасан Дудић каже да Шабан Шаулић не би имао ни пребијене паре да није било његове супруге Гордане, која је водила рачуна о сваком динару. Фолк певач и Шабанов брат од ујака открива да је краљ народне музике волео да троши много новца на боемски живот, а да је Гоца била та која је штедела уместо њега.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Певао за своју душу

– Био је широке руке, да није било Гоце, питање је шта би и колико сачувао од новца. Само захваљујући њој, он је стекао велики иметак који је оставио својим најмилијима – прича Дудић и објашњава на шта је трагично настрадали певач највише волео да троши:

– Био је велики боем и пријатељ. Никада никоме није дозволио да плати рачун у кафани, без обзира с ким је седео. Раније, када смо често одлазили у кафану, Шабан би знао да одмах с врата музичарима да по неколико стотина марака бакшиша и каже им да певају оно што најбоље знају и умеју. Касније, када би сви гости отишли, он би узео микрофон и певао за нашу и своју душу.

Према Хасановим речима, Гоца није желела да се његов тешко зарађени новац тек тако расипа и одмах је повела рачуна о Шабановим финансијама.

– Она је одувек знала да барата с новцем и држала је све под контролом. Пре свега због њихово троје деце, да би могли да их изведу на прави пут. Осамдесетих и деведесетих је Шабан највише наступао и доста времена није проводио кући јер је стално био на путу и у разним градовима где је држао концерте. Гоца је та која је остајала код куће са децом јер није желела да Санела, Илда и Михајло оскудевају у било чему – јасан је певач.

Није могао без цигарета

Хасан каже да је Шабан био скроман човек и да му је једини порок била цигарета.
– Пушио је од своје десете године. Волео је увек да има цигару код себе. Када су једном привели Шабана у СУП, не сећам се због чега али није било ништа озбиљно, полицајци су морали да му вежу руке лисицама само да не би пушио јер је нон-стоп држао цигарету у рукама – испричао је Дудић.

Пиће стизало целу ноћ

Дудић се присетио лепих тренутака са својим братом Шабаном из времена када су стално излазили, а понекад им је у проводу друштво правио и чувени Тома Здравковић.

– Супер смо се дружили и са Томом, он је исто волео кафану. Сећам се једном када смо имали концерт у Скопљу, Шабан, Тома, Раде Вучковић и ја. Са нама је био и Милован Илић Минимакс, који је водио програм. Пили смо три дана и три ноћи. Свако од нас када би отпевао свој део право са бине би се враћао у друштво и наставио да пије. Минимакс ми је у једном тренутку рекао да одем ја да водим програм јер он није био у стању јер је превише попио. Конобари су нам само доносили пиће и добијали су од нас огромне напојнице – завршио је певач.

Лумповао са Луисом и Бајрамовићем

Шабан је обожавао боемски живот, па је често у кафанама заглављивао са својим колегама. Тако су се једном приликом за истим столом са Шаулићем затекли и његов презимењак Бајрамовић и Љубиша Стојановић Луис.

 

Извор: Саша Костић/Информер