Издвајамо Србија

ШАБАНОВА ЋЕРКА ЈЕЦАЈУЋИ ДОЗИВАЛА МРТВОГ ОЦА: Санела преузела личне ствари Шабана Шаулића, па доживела емотивни слом!

Није могла да издржи…

Санела Шаулић, ћерка покојног краља народне музике, доживела је емотивни слом у Немачкој, када је преузела очеве ствари, ексклузивно сазнаје ВИП магазин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Санела и њен брат Михајло већ неколико дана бораве у Немачкој, како би преузели очеве посмртне остатке и допремили их у Србију. Иако се најстарија ћерка краља народне музике свих ових дана држала храбро и бодрила породицу, ипак је доживела је емотивни колапс када су јој у болници дали Шабанове ствари које је имао са собом у тренутку несреће. Санела је јецала и на сав глас дозивала мртвог оца, а дуго нису могли да је смире супруг Зоран Бата Мирковић и брат Михајло, открива наш извор.

– Михајло, Санела и њен супруг Зоран Бата Мирковић су, истог дана када се несрећа догодила, отпутовали за Немачку, како би преузели Шабаново тело, а тамо ће бити све до четвртка, кад треба да буде завршена обдукција. Цела Шабанова породица је дубоко потресена због његове трагичне погибије, те су одлучили да син Михајло и ћерка Санела преузму на себе најтежи задатак. Иако се Санела све до одласка у Немачку држала храбро и није дозвољавала да је емоције сломе, то се ипак десило, када је добила очеве ствари – прича на почетку разговора за ВИП извор близак породици Шаулић и објашњава да је певачева ћерка доживела емотивни слом, када је у болници у којој је Шабан преминуо добила његове ствари.

– Осим што је морала да заврши сву папирологију која је повезана с преузимањем посмртних остатака, Санела је била задужена и да купи одећу у којој ће њен отац бити сахрањен. Потрудила се да за Шабана одабере најлепше одело и ни у једном тренутку није дала да је емоције сломе. Али, када је у болници добила очеву стару одећу, личне ствари и ситнице које је у тренутку смрти имао са собом, није могла да издржи. Сломила се, срце јој је буквално препукло за Шабаном… Сетила се свих лепих тренутака из детињства, свега што ју је тата научио, свих лекција које јој је давао док је одрастала. Сетила се како ју је као девојчицу водио на концерте њених омиљених певача, сетила се колико је био поносан на њеног сина Луку, свог првог унука… Плакала је као киша у болници и кроз сузе и јецаје дозивала мртвог оца. Сатима нису могли да је смире, јер је то био тренутак када је коначно постала свесна шта се десило и да више никада неће видети свога тату насмејаног и срећног. Плакала је јер више никада неће чути његов глас нити његову песму коју је волео више од живота – каже наш извор и објашњава да Шабанова деца само чекају тренутак када ће бити завршена обдукција, те ће се одмах након тога вратити у Србију.

– У четвртак би требало да доктори у Немачкој ураде обдукцију, а тада ће бити познат узрок његове смрти. Чим добију тај папир, процедура је таква да породица мора да припреми тело покојника за транспорт у Србију, а то значи да ће Санела и Михајло морати да окупају и обуку оца у одело у којем ће бити сахрањен. Имаће тих неколико тренутака да се опросте од њега, јер када једном буде затворен ковчег, више неће смети да се отвара – каже наш извор и додаје да су се у јавности појавиле многе нетачне информације у вези с погибијом Шабана Шаулића.

– Када се десила страшна саобраћајна несрећа, тачно је да је Шабан сам изашао из аутомобила. Писало се да се жалио на болове у грудима и грлу, а то је делимично тачно, јер Шабан уопште није могао да говори након несреће. Међутим, успео је да лекарима рукама покаже на грло и груди, а они су разумели да га ту боли. Дали су му средства за умирење, а пошто се није будио, у болници су покушали да га реанимирају, али безуспешно – испричао је извор за ВИП и открио да још није одређен дан када ће Шабан бити сахрањен.

– Ако све буде како треба, Шабан ће бити сахрањен у петак, ако не, онда у понедељак. Његова породица је покренула процедуру да Шабан буде сахрањен у Алеји заслужних грађана, што ће се највероватније и десити. Само се чека одобрење градоначелника Београда, а када буде одређен датум сахране, истог дана ће бити одржана и комеморација у Скупштини града – каже наш извор.

Шабана усмртио син локалног моћника?

Иако је од стравичне саобраћајне несреће прошло неколико дана, немачки медији још нису објавили иницијале мушкарца који је управљао возилом које се закуцало у Шабанов аутомобил. Међутим, данима се спекулише да је пијани возач који је усмртио Шаулића заправо син локалног моћника, ком је због многих претходних саобраћајних прекршаја одузета возачка дозвола. Иначе, како сазнаејмо, судија је у понедељак поподне издао налог за хапшење возача „мазде“ која се закуцала у аутомобил у ком је био Шабан Шаулић. Он се тренутно налази у притвору, а терети се за тешко убиство у саобраћају.

Санела и Михајло, ћерка и син Шабана Шаулића, добили су јуче дозволу да виде тело покојног оца. Како ВИП ексклузивно сазнаје, нешто после 14 сати, Санела и Михајло су у пратњи Зорана Мирковића и српског конзула у Немачкој ушли у мртвачницу у којој ће до обдукције бити тело Шабана Шаулића. Ћерка и син су се дуго задржали у мртвачници, где су се опростили од покојног оца. – Шабан није имао видљивих повреда на телу, тако да његова деца нису доживела још један шок када су га видела. Санели и Михајлу је било изузетно тешко што су се од оца опростили на тај начин, али тако је морало бити – рекао је извор близак породици Шаулић за ВИП.

 

Извор: Соња Андрић/Ало