Издвајамо Србија

ШАУЛИЋИ НЕ СМЕЈУ ДА КРОЧЕ У КРЧЕДИН, ГОЦА У СТРАХУ: Ево и зашто…

Породицу трагично настрадалог Шабана Шаулића тек очекује болан сусрет са местом и стварима који су значили читав његов живот.

Гоца и деца ће ових дана морати да оду до певачеве „оазе мира“, како је називао свој рај у Крчедину, да преузму његове ствари, да извуку чамац из воде, да провере струју, воду и све оно што је он сам радио готово свакодневно.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Будући да је Шабан у кући у Крчедину проводио готово осам месеци годишње, да је тамо живео, спавао, одатле ишао на наступе и тамо се сваки пут враћао, сваки милиметар тог имања мирише на њега. Певач је током живота водио рачуна и о томе да се током зимских месеци не заледе водоводне цеви, да услед плиме и осеке чамац не остане на сувом, да уколико нестане струје укључи агрегат, јер су замрзивачи пуни риба које је упецао – испричао је близак певачев пријатељ који је живео са њим у Крчедину.

Сломиће се начисто, улазак у кућу ће бити најболнији и Гоца се плаши сусрета са свим тим. Шабану је Крчедин био, поред породице, све на свету, а лично му је за рођендан купила чамац, проћа извор и додаје да су у кући папирићи од спортских прогноза које је краљ народне музике годинама играо, штапови за пецање, многе његове награде и пехари, гардероба, обућа, ствари за личну хигијену…

Како каже, он је предочио члановима Шабанове породице да би ових дана морали да дођу и побрину се око тих ствари, али Гоца само плаче и понавља да није спремна.

Она не престаје да плаче, кука и запомаже. Стално понавља: „Ко ће мене да дочека у Крчедину? Ко ће врата да ми отвори? С ким ћу кафу на тераси попити?“ Срце ми се слама. Изгубио сам једног од најбољих пријатеља, али ме душа боли због бола кроз који његова породица пролази – каже извор и каже да не знам да шта ће породица да уради са кућом у Крчедину, да ли ће је породица задржати у част успомене на Шалета или ће је пак продати због превелике боли…

Извор: Курир.рс/Ало