Издвајамо Србија

САЗВАН ХИТАН САСТАНАК НА КОСОВУ! Албанци у Приштини одлучују о судбини Срба

Председавајући косовске скупштине Кадри Весељи позвао је на хитан састанак у свом кабинету косовског председника Хашима Тачија, премијера Рамуша Харадинаја и вицепремијера Фатмира Љимаја, преноси приштински лист „Газета експрес“.

Фото: Јутјуб

Наводи се да су теме састанка заказаног у подне додатне таксе уведене на робу из централне Србије и БиХ, као и дијалог Приштине и Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Копредседавајући преговарачког тима Приштине Фатмир Љимај изјавио је раније да ће следеће недеље бити завршен рад на платформи за преговоре који ће потом бити достављен косовској скупштини.

Подестимо, самозвани косовски председник Хашим Тачи изјавио је да безусловно треба наставити дијалог између Београда и Приштине.

На конференцији за новинаре по повратку из САД, где је недавно присуствовао традиционалном Молитвеном доручку, Тачи је позвао косовску владу и коалиционе партнере да поштују захтев САД о суспензији такси.

Тема разговора на овом састанку била је платформа за дијалог са Србијом, за коју се очекује да буде достављена Скупштини.

Подсећамо да је такозвана Влада Косова, 21. новембра прошле године, одредила 100% царине на увезене производе из Србије и Босне и Херцеговине.

Српске власти су саопштиле да неће наставити дијалог са Косовом, ако порез на производе из Србије не буде уклоњен из косовске владе.

Сједињене Државе и Европска унија затражиле су од косовских институција да суспендују ову одлуку.

 

Извор: rs.sputniknews.com/Ало