Издвајамо Регион

СИН СЛАВНОГ ТРЕНЕРА ОРГАНИЗОВАО НАПАД НА ВАТЕРПОЛИСТЕ У СПЛИТУ: А тек да видите шта су пронашли код једног од нападача…

Међу особама које је хрватска полиција привела због напада на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту налази се и син познатог фудбалског тренера, пише „Слободна Далмација“.

Лист не наводи његово име, нити име његовог оца, већ само каже да он ради као конобар у кафићу на сплитској Риви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повод за његово привођење је сумња да је позвао остале нападаче када су ватерполисти сели у кафић. Њему је одузет мобилни телефон и затражен налог за преглед комуникације на њему.

„Слободна Далмација“ из сплитске полиције сазнаје да су у службене просторије у недељу ујутро доведене три особе који се повезују с нападом, док се за двојицом још трага. Код једног од доведених мушкараца пронађен је и дрес који је отео од Звездиног ватерполисте.

Лист додаје да ако су нападачи користили само руке и ноге, онда они могу да избегну кривични прогон, али ако се покаже да су ватерполисти нападнути неким оружјем или оруђем, пошто постоји снимак где један од нападача има телескопску палицу у руци, постоји могућност пријаве за кривично дело покушаја наношења тешке телесне повреде.

Уколико било ко од њих буде кривично гоњен, свима прети опасност квалификације за злочин из мржње, што се узима као отежавајућа околност приликом одређивања казне, наводи „Слободна Далмација“.

 

Извор: rs.sputniknews.com