Издвајамо Србија

СМРТНА КАЗНА ЗА СРБИЈУ?! Харадинај тражи ПЕНЗИЈУ у платформи Приштине: ДВЕ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА за злочинце ОВК

Фото: Јутјуб

Премијер такозване Републике Косово Рамуш Харадинај захтева од Србије да му исплати пензију, а ово стоји у званичној Платформи Приштине за дијалог са Београдом

Таман када смо мислили да је врхунац безобразлука досегнут тражењем ратне одштете, Албанци из Приштине отишли су корак даље и траже враћање пензија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Механизам компензације за жртве рата: Мора постојати јединствен механизам кроз који (И) особе које су жртве кршења људских права која су се десила за време рата могу добити компензацију за нанесену материјалну и нематеријалну штету која се може приписати овим кршењима за време рата; (ИИ) особе могу тражити враћање материјалних добара, уштеђевина и пензија које нису могли да примају за време рата – наводи се у Платформи Приштине.

Према њиховој рачуници, Београд им је за претходни период дужан невероватне две милијарде евра, или 43.000 евра по пензионеру, па би то морало да им се исплати што пре.

Међу корисницима српске пензије требало би да се нађу и Рамуш Харадинај и његова браћа, јер је његов отац Хилми Харадинај недавно преминуо.

Не треба заборавити ни на све остале некадашње команданте ОВК, као што су Хашим Тачи, Кадри Весељи и други, којима очигледно не би сметало да буду на списку грађана Републике Србије када се деле пензије, али када се узме у обзир да су у претходном периоду легализовали крађу српске имовине на КиМ, како приватне, тако и државне, тешко да би били „гадљиви“ на паре.

 

Извор: Еспресо/srbijadanas.com