Издвајамо Србија

СПЕЦИЈАЛНИ РАТ ПРОТИВ СРБА ТЕК ПОЧИЊЕ! Британци дају 6.000.000 евра ЗА ХАОС У СРБИЈИ И РС!

Организација ‘Интегрити инишиејтив’, која је под директном контролом британске владе и МИ6, исплатиће 5,5 милиона фунти медијима и НВО да би помогли у отимању власти у Београду и Бањалуци

Британска влада и њене тајне службе исплатиће више од шест милиона евра за финансирање медијско-политичке кампање која треба да доведе до рушења власти у Србији и Републици Српској!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документа до којих је Информер дошао недвосмислено показују да је организација „Интегрити инишиејтив“ – која је под директном контролом званичног Лондона и њихове тајне службе МИ6 – направила ‘параван пројекат’ под називом ‘Изградња управа на Западном Балкану’. Тај програм предвиђа да се под изговором борбе за људска права и демократију погодним медијима, НВО сектору, као и утицајним појединцима у јавном животу и на друштвеним мрежама исплати чак 5,5 милиона фунти (6,1 милионе евра) за дестабилизацију власти у овом региону. Као посебна мета у пројекту помињу се председник Србије Александар Вучић и његова власт.

Огромна лова

Хакерска група ‘Анонимуси’ недавно је објавила документа из овог поверљивог пројекта. Из њих се јасно види да је предвиђено да пројекат траје три године и да се прве године исплати 520.000 фунти, буџет за другу годину је 1,5 милион фунти, а за трећу 3,5 милиона фунти. За координатора програма делегиран је Кит Сарџент који, како се наводи, има богато искуство на Балкану, Босни посебно, као и Украјини и Авганистану.

Иако је званична намена овог програма наводна ‘борба против корупције на Западном Балкану’, познато је да је ова организација основана са директним циљем да се сузбије ‘малигни руски утицај у свету’ и да званични Лондон контролише унутрашње ствари других држава преко мреже својих агената у свим таргетираним државама.

„Реч је о трогодишњем програму који треба да помогне у изградњи ‘доброг управљања’ у државама Западног Балкана, а у којима се сузбијање корупције и јачање њихове отпорности на корупцију користи као метод спољашњег утицаја. Овај програм треба да повећа њихов напредак ка ЕУ и чланству ка НАТО-у где је потребно“, наводи се у објављеним документима.

Како иду исплате
ПРВА ГОДИНА – буџет 520.00 фунти
ДРУГА ГОДИНА – буџет 1.500.000 фунти
ТРЕЋА ГОДИНА – буџет 3.500.000 фунти
УКУПНО – 5.520.000 фунти (око 6.100.000 евра)

Реч је заправо о томе да се ‘борба против корупције’ у земљама Западног Балкана, дакле пре свега у Србији и Републици Српској, искористи као параван за рушење актуелних власти који нису по вољи британским моћницима.

У стратегији обавештајаца наводи се да је потребно наћи рањиве тачке сваког друштва и потом их изложити јавности. Они, конкретно, наводе пример председника Србије Александра Вучића.

„Потребно је наћи и таргетирати јаке националисте и где је могуће наћи наводно корумпирану политичку личност и ставити акценат на питање њене прошлости, интегритета и искрености. На пример, лидер Србије Вучић, који је претходно служио као министар информисања у време Милошевића…“, дословце пише у пројекту и наводи се којим каналима ће се такви циљеви остварити.

„Програм ће имати бројне различите активности које ће бити координиране у наредне три године. Биће детаљно испитана свака земља кроз анализе, фокус групе, истраживања. Затим ће се за сваку земљу понаособ изградити циљана стратегија. Предлаже се оснивање локалне мреже утицаја кроз ангажовање локалних инфлуенсера, људи који имају утицај и који треба да циљају потребне циљне групе. Посебан акценат ставља се на људе који су утицајни на друштвеним мрежама и имају дигитални утицај…

Предвиђено је и организовање курсева и обуке за новинаре и студенте, јавне активисте, креирање платформа и алата за објављивање корупције, уз подршку и логистику невладиним организацијама“, наводи се у пројекту.

Кит Сарџент специјалац за прљаве послове

Како се наводи у документацији коју су објавили ‘Анонимуси’, руководилац пројекта је Кит Сарџент, који је и виши сарадник и руководилац ‘Интегрити групе’.

Наводи се да има широко искуство у саветовању влада у Азији, Африци, Блиском истоку и на Балкану. Био је ангажован у УНМИК-у, као и саветник првог премијера БиХ након потписивања Дејтонског споразума Хасана Муратовића.

На Балкану је ангажован од 2008. године. Учествовао је и у саветовањима у Украјини и Авганистану.

Класичан параван

И док у британској амбасади и Влади Србије нису јуче хтели да коментаришу наше откриће, Марко Матић, уредник истраживачке мреже ‘Антидот’, каже да ова сазнања показују велики јаз који постоји између онога за шта се поједине фондације и владе декларативно залажу и њиховог деловања на терену.

– Покушај рушења економски најуспешније и политички најстабилније Владе на Западном Балкану не представља ништа друго до настојање да се овај регион дестабилизује и гурне у хаос сукоба. Свакоме ко поседује зрно здравог разума јасно је колико би овакви „пројекти“ допринели развоју демократије на овим просторима – упозорава Матић.

Шта је ‘Интегрити инишиејтив“

Организација ‘Интегрити инишиејтив’ под директним је патронатом британске владе и њених тајних служби, а њен основни циљ је сузбијање утицаја Русије у свету и мешање Лондона у унутрашње ствари других држава.

Основана је у јесен 2015. са циљем да се бори против ‘руске пропаганде и дезинформација’. У свакој земљи има агенте који прикупљају и манипулишу одређеним информацијама, деле их и шаљу у централу у Лондону. Кријући се иза ‘добронамерних акција’, Британија је у ствари направила огромну информациону тајну службу у Европи, САД и Канади, сачињену од представника политичке, академске, војне и новинарске заједнице са централом у Лондону.

То је прикривена структура за политичке и финансијске манипулативне активности под контролом британске тајне службе.

 

Извор: Информер