Издвајамо Србија

СТИГЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ШАБАНОВЕ ОБДУКЦИЈЕ: Ево од чега је страдао краљ народне музике

Први резултати обдукције Шабан Шаулић, који је страдао у саобраћајној несрећи у недељу, показују да је краљ народне музике преминуо од последица повреде изазване сабраћајном несрећом.

Како пише у обдукционом налазу, која је обављена јутрос у болници у Билефелду, нема назнака да је Шабан Шаулић преминуо због повреда или других околности које нису везане са саобраћајном несрећом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обдукциони налаз није у супротности са повредама које се настале у саобраћајној несрећи. Такође, нема никаквих назнака да 67-годишњак није имао сигурности појас“, гласе наводи из саопштења полиције у које је Курир имао увид.

Детаљни резултати обдукције неће бити објављени у току дана.

Немачка криминалистичка полиција направила је у понедељак 3Д снимке места несреће у којој је страдао певач Шабан Шаулић како би што успешније реконструисала саобраћајни удес у Билефелду.

Процена ових података и даље траје, пишу немачки медији. Полиција очекује да овако добије квалитетније резултате за истрагу овог инцидента јер ће имати на располагању слике са радијусом од 360 степени, као и дводимензионалне скице.

Немачки медији преносе и да је процедура за стране држављане који страдају у Немачкој у саобраћајним несрећама таква да се обавештава увек одговарајућа амбасада или конзулат, а да они онда обавештавају породице и помажу им око процедура и контакта са службама у овој земљи.

С обзиром на то да је обдукција готова – папири се приводе крају и Шабанови син и ћерка ће ка аеродрому кренути за два сата, а потом владиним авионом из Дортмунда стићи у Србију.

Са аеродрома у Немачкој ће их испратити српски конзул, а иако је првобитно било планирано да лет буде у касним вечерњим сатима, он је померен, тако да ће у Србију стићи раније.

 

Извор: Курир.рс/М. Бјелинић