Занимљивости Издвајамо

СВЕШТЕНИК ОЖИВЕО УМРЛОГ ЧОВЕКА?! ПОКОЈНИК је устао из САНДУКА и запрепастио присутне (ВИДЕО)

Самозваном пророку из Јужне Африке који тврди да је оживео умрлог човека прети тужба групе тамошњих погребника које наводе да су биле изманипулисане.

Пастор Алф Лукау је познат по веома естрадизованим службама, али један од последњих снимака изазвао је веома бурне реакције јер приказује наводног мртвака који на пасторов позив устаје из ковчега и хода на запрепашћење гомиле присутних.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пастор током службе има читаву организацију око себе тако да све више личи на скупи циркуски шоу, почев од оркестра, златног микрофона са цирконима и нарикача.

Међутим, поред исмевања на друштвеним мрежама, снимак наводног васкрснућа наишао је и на веома озбиљне критике јер је реч о опасној манипулацији.

„Чуда не постоје, али очајни људи желе да верују у њих. Овакве ствари су измишљене да би несрећним и безнадежним људима извлачили новац“ саопштила је Комисија за промоцију и заштиту културних, религијских и језичких заједница.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Три погребне компаније које тврде да су изманипулисане како би биле увучене у превару, сада покрећу поступак против популарног пастора.

„Наводни чланови покојникове фамилије саопштили су једној од компанија да су имали спор са другим фирмама за погребне услуге, тако да су желели да изнајме наш превоз. Нисмо обезбедили ковчег, нити је покојник био у нашој мртвачници тако да нисмо имали увид у умрлицу и друге неопходне папире“ саопштили су из једне од њих.

Црква пастора Лукуа није одговарала на позиве новинара.

 

Извор: ББЦ/Н.М.