Издвајамо Регион

ТАЈНИ ДОКУМЕНТ ЦИА ОТКРИО – ПЛАН СЕ ЈОШ ОСТВАРУЈЕ: Постајемо КОЛОНИЈА САД, Немачке и МАЂАРСКЕ?! На Србију ће тек УДАРИТИ…

Фото: Јутјуб

Откривен је тајни документ ЦИА и немачке обавештајне службе БНД који говори о поновном цртању граница Југославије и албанских земаља у региону, пишу албански медији

Секретар ЦИА га је класификовао као поверљив, а он је наводно „нацртан“ у Минхену 1977. године на састанку између агената америчке ЦИА и немачког БНД. Планом је предвиђена подела Југославије на два велика блока: блок који би био под немачким утицајем и блок који би био под америчким утицајем. А, када се погледа тренутна ситуација, јасно је да се све наставило управо према том плану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документ који је објавио британски Телеграф показује да споразум ЦИА и БНД Социјалистичку Федеративну Републику Југославију дели у три колоније, односно сфере интересовања. Сличан образац поделе направљен је и током Другог светског рата. Према овом документу, велике силе ће поделити Социјалистичку Федеративну Републику Југославију на овај начин:

Словенија, континентална Хрватска, Истра, северна и западна БиХ ће постати део зоне немачког утицаја, док ће Далмација, Црна Гора, Косово, део Рашке, Прешевска долина и Македонија припадати САД и бити под њеним утицајем, Војводина и јужни Банат ће припадати Мађарској и бити под њеном моћи.

Територија независне Србије би била данашња Србија, али без Косова и целог јужног дела Србије, и без Војводине, која би била мађарски протекторат. ЦИА је, наводи се, испланирала да „размонтира“ Југославију почетком ’70-их година, 10 година пре смрти вође Југославије Јосипа Броза Тита. Од претпрошле године стара документа ЦИА, као и разни планови и сценарији сада су отворени за јавност, али и за анализу историчара и новинара.

Интригантни извештаји о хладном рату говоре о јачању децентрализације у Титовој Југославији и предвиђа да „стабилност у пост-совјетској ери неизвесна“. Мапе СФРЈ су циркулисале тајне службе од 1981. године, након Титове смрти, јер је ЦИА знала још 1970. године да ће се Југославија распасти.

Подела Југославије у сферу интереса већ је тада постала чињеница, и требало ју је само обавити. На миран или крвав начин. У Другом светском рату поделу Југославије извршиле су немачке, италијанске, бугарске и мађарске инвазивне снаге. У складу са политиком Осовине, Југославија је и тада ликвидирана као држава.

Немци и Италијани су тада формирали три државна протектората: Независну државу Хрватску, Недићеву Србију и Независну државу Црну Гору, у којима су југословенски народи формално имали квази држављанства у новом реду Хитлера, док су периферни делови Југославије једноставно били анексирани од стране суседних држава: Немачке, Италије, Мађарске, Бугарске и Албаније.

Издавање ових докумената расветљава план, који је имао очигледно своје референце на конкретном тлу и показао да ништа није случајно – од герилских група до политичког покрета на Косову под вођством Ибрахима Ругове.

 

Извор: Курир/Информер

БОНУС ВИДЕО