Издвајамо Србија

Тајни сведок открио НОВЕ ДЕТАЉЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ гардиста у Топчидеру: Војнике је убио високопозиционирани припадник МУП?

Саша Рељић, бивши официр Војске СЦГ, који живи у Москви, на саслушању у Тужилаштву поводом убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражана Миловановића 5. октобра 2004. у касарни у Топчидеру, рекао је да је војнике ликвидирао високопозиционирани припадник МУП!

Рељић је иначе први обелоданио да су војници убијени због 1,5 тоне кокаина који је био сакривен у касарни. Исказ је дао крајем прошлог октобра кад је детаљно изнео сва сазнања о злочину у Топчидеру који је и после 14 година нерасветљен, а убице на слободи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У својству грађанина саслушан сам 2015. године у СБПОК пред вишим тужиоцем. Објаснио сам да ме је у пролеће 2006. године звао функционер БИА из Зрењанина који ми је тражио контакт са тадашњим председником Борисом Тадићем како би му предао досије о крими-групи шверцера кокаина који је скривен у касарни у Топчидеру – рекао је Рељић.

У нарко-групу наводно је био убачен оперативац који је прикупио све неопходне информације о дилерима и спремао њихово хапшење.

– Тај функционер је преко посредника добио позив од директора БИА Радета Булатовића који му је наредио да престане да се бави групом и дрогом. У међувремену функционер полиције из Зрењанина дојавио је нарко-банди да им је БИА на трагу. Тројица полицајаца су зауставила возило у којем је био оперативац убачен у групу и брутално га пребили. Како би склонили дрогу, јер није била договорена смена у касарни, убили су двојицу стражара, а потом изнели наркотике и камионом их одвезли у Мађарску – испричао је Рељић у тужилаштву.

Он је објаснио да је функционер БИА остао при томе да жели да преда досије Тадићу, али се уместо са њим у једном ресторану у Улици војводе Степе срео са његовим саветником, покојним Микијем Ракићем и још једном особом, где им је у Рељићевом присуству предао досије.

– Након што ме је у медјима поменуо Тадић, чуо сам се са једним пензионисаним полицајцем из Зрењанина који ми је потврдио да је полицијски функционер дојавио нарко-групи да је БИА упратила кокаин и да су се бавили високопозиционираним припадником МУП о чему постоје и извештаји у Београду. Он ми је рекао и да су тај функционер и још два полицајаца 2002. убили неког затвореника у дворишту болнице у Новом Саду. Такође, тај полицајац у пензији потврдио је и да функционер стоји иза ликвидације гардиста – открио је Рељић на саслуишању.

Он је затражио да о његовој изјави тужилаштво не обавештава СБПОК јер су му једном приликом на бензинску пумпу довели поменутог функционера полиције, представили га другим именом, да би се он потом распитивао о смрти војника.

Тек касније Рељић је сазнао да је тај човек заправо онај кога су довели у везу са злочином у касарни.

То је потпуна лаж

Раде Булатовић је рекао да су Рељићеви наводи да је стопирао истрагу против нарко-групе потпуна лаж.
– Ја сам био у државној комисији која је противно војној истрази утврдила да се не ради о убиству и самоубиству, већ да су гардисти убијени – рекао је Булатовић.

Путин довео Рељића

Председник Русије Владимир Путин, који је 17. јануара био у званичној посети Београду, повео је са собом и Рељића, који сада живи у Москви.
Рељић је био у руској делегацији која је била у пратњи шефа Кремља током његовог доласка у српску престоницу.

 

Извор: srbijadanas.com/Српски телеграф