Издвајамо Србија

ТАЈНОГ СВЕДОКА ХТЕЛИ ДВА ПУТА ДА УБИЈУ: Неко жели да истина о убистви гардиста остане сакривена!

Напади су се догодили у периоду између два сведочења. Рељић је најпре претучен испред једне пекаре, а затим му је један познати криминалац показао пиштољ

Сашу Рељића, сведока у истрази која се води због убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 5. октобра 2004. у касарни у Топчидеру, двапут су покушали да убију!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напади су се догодили у периоду између два сведочења. Рељић је најпре претучен испред једне пекаре, а затим му је један познати криминалац показао пиштољ.

Сведок је добијао и озбиљне претње због чега је стрепео за свој живот, а о томе је обавестио и СБПОК.

– Рељић је испричао да су непознати људи хтели да му науде, али и да га опомену да пази шта прича. Група од неколико момака најпре је боксерима и штанглама насрнула на њега и његовог пријатеља испред једне пекаре. Тукли су га, а он је срећом прошао само са лакшим повредама. Након што је случај пријављен, речено му је да су на њега и његовог друга насрнули навијачи којима је мета, наводно, била пекара, а да су они била само колатерална штета – прича извор из истраге.

Сведок у случају убиства гардиста потом је пријавио и сумњив случај у једном ресторану.

Рељић може да реши злочин

Адвокат Предраг Савић, заступник породица убијених гардиста, каже да би рељићево саслушање могло да допринесе расветљавању злочина.

– Човек је очигледно имао храбрости да под пуним именом и презименом каже шта има, а сад би требало да храбрости, одлучности и политичке воље имају и државни органи да провере наводе. Он помиње имена. Друго је кад имате причу рекла-казала. Цео случај је подигнут на један виши ниво – каже Савић.

– Рељић је седео за столом, а један човек га је упозорио да је видео мушкарца с пиштољем. Позвана је полиција, али је тај криминалац одмах збрисао – каже извор из истраге.

Сумња се да су појединци на све могуће начине покушавали да претњама и насиљем Рељића упозоре да није паметно да сведочи у вези с убиством двојице гардиста. Он је имао и неколико озбиљних претњи о чему је полиција такође обавештена.

Једном га је на улици пресрео неки човек и скренуо му пажњу да пази шта ради. Рекао му је: „Слушај, где је (некадашњи шеф кабинета председника Бориса Тадића) Мики Ракић? Мртав! Где је (брат од стрица Бориса Тадића и оперативац ДБ-а) Ранко Тадић? Мртав! Значи, у овом случају жив си само ти“ – прича извор из истраге.

Рељић је на саслушању у Тужилаштву поводом убиства гардиста у касарни Караш рекао да је у смрт војника умешан високопозиционирани полицајац из Зрењанина! Он је и први обелоданио да су војници убијени због 1,5 тоне кокаина који је био скривен у том војном објекту.

Рељић је такође на саслушању открио и имена свих људи који су, према његовим речима, били умешани у овај случај.

 

Извор: Српски телеграф/Д.С.