Издвајамо Србија

ТРИ НОВА ТРАГА ОТКРИВАЈУ УБИЦУ! КРВНИК НА НАСИПУ ОСТАВИО ПОТПИС! Случај преузима најбољи тужилац у Србији

Фото: Јутјуб

Адвокат Небојша Милосављевић сматра да три кључна доказа која до сада нису анализирана откривају да ли је певачицу убио супруг, који је за сада једини осумњичени, или неко други

Фото: Јутјуб

Убица певачице „Гранда“ Јелене Марјановић оставио је свој потпис с друге стране канала у насељу Црвенка у Борчи, у ком је њено тело пронађено 2. априла 2016, и то би могао да буде кључни доказ који је ће у допуни истраге извести тужилаштво како би се утврдило да ли је убица Зоран Марјановић или неко други, каже за Курир познати београдски адвокат Небојша Милосављевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спорни ДНК

– Према мојим сазнањима, с леве стране обале је пронађен отисак стопала и трагови крви покојне певачице, што је практично потпис убице. Осим овог трага, који досад није детаљно анализиран, спорно је и пет ДНК трагова који су пронађени на патици, тренерци и руци Јелене Марјановић, а који нису трагови Зорана Марјановића. Без обзира на то да ли ови трагови могу да докажу нешто важно или не, они морају да буду проверени – каже Милосављевић.

Према речима овог адвоката, да би истрага, а потом и судски поступак, уколико га буде, могла са сигурношћу да одговори на питање ко је убио Јелену, иако су прошле скоро три године од злочина, сви докази и трагови морају да буду детаљно и пажљиво проверени.

Према мишљењу овог адвоката, ни анализа базних станица, односно присуство телефона на месту на ком је убијена Јелена или у близини до краја није разрешено.

Зоранов адвокат

ОЧЕКУЈЕМО ДА ТУЖИЛАШТВО ОДУСТАНЕ

Бранилац Зорана Марјановића, адвокат Никола Думнић, каже за Курир да се нада да ће после извођења доказа на које је указао Апелациони суд својим решењем тужилаштво одустати од даљег гоњења Зорана.

– Надамо се да ће тужилаштво одустати и да неће бити потребе за предлагањем нових доказа од стране одбране, а пре свега за поновним саслушањем мале Јане – каже Никола Думнић.

Базне станице

– На базној станици која покрива то место у време убиства било је 11 мобилних телефона које је она регистровала. Према томе, истражитељи морају да утврде ко су власници тих телефона – напомиње овај адвокат шта би све требало да буде урађено пре него што Више тужилаштво у Београду одлучи да ли ће подићи трећу по реду оптужницу против супруга покојне певачице.

Подсетимо, Зоран Марјановић ухапшен је 15. септембра 2017., а 10 месеци касније пуштен је из притвора. Оптужница против њега била је подизана два пута, али је оба пута враћена на допуну.

Последњи пут, доносећи одлуку, Апелациони суд је уважио жалбе које су Марјановићеви браниоци уложили и наложио тужилаштву да допуни истрагу анализом бриса ДНК узетог са огреботине на десној руци осумњиченог Зорана, вештачење трага крви пронађеног на задњем седишту „мерцедеса“ којим су се одвезли са ћерком Јаном на насип, као и ново саслушање девојчице. Осим тога, наложено је и да се уради временско-просторно вештачење снимака сигурносних камера и мобилних телефона, као и да се кретање сведока са насипа Милана Радића у односу на кретање Зорана и Јелене, као и допунско телекомуникацијско вештачење како би се утврдило да ли је Марјановић свесно искључио телефон.

Детаљи

У оптужници Вишег јавног тужилаштва, која је враћена на допуну, наводи се да су Зоран, Јелена и њохова ћерка Јана заједно отишли до рампе насипа у Црвенки, одакле је Јелена кренула на трчање. Како пише, Зоран је убрзо кренуо за њом, сустигао Јелену и искористио њено поверење, па је намамио да се спусте до канала, док је дете остало на насипу. После краће расправе, наводно ју је ударио неутврђеним предметом, а када је покушала да побегне, сустигао је и задао јој више удараца у главу од којих је и преминула.

Адвокат Милосављевић

НОВИ ТУЖИЛАЦ ЈЕ НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ

Адвокат Небојша Милосављевић каже да је нова заменица тужиоца Јелена Биорчевић Церовић једна од најбољих у свом послу у нашој држави и да верује да ће она испитати све трагове и доказе.

– Она је професионалац са огромним знањем и реномеом и верујем да ће учинити све да се до краја утврди да ли постоји довољна сумња да се против Зорана подигне оптужница или не. Биће врло интересантно уколико тужилаштво одустане од њега, јер би то значило да се поново отвара питање ко је убица – каже Милосављевић и објашњава да апсолутна застарелост за кривично дело убиства наступа тек после 50 година.

 

Извор: Курир / Јелена Спасић