Издвајамо Србија

ТУЖНА СУДБИНА! Шабан није требало да пева у Немачкој 16. ФЕБРУАРА, а онда се десило ОВО…

Фото: Фејсбук принтскрин

Невероватно!

Шабан Шаулић требало је да пева у Швајцарској 16. фебруара, али је крајем прошле године добио понуду да тог дана пева у немачком граду Билефелду, где је и погинуо у саобраћајној несрећи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откада је трагично страдао краљ народне музике, све је више информација које доспевају у јавност у вези са овим несрећним случајем. Много тога је нелогично, чудно, нејасно и вероватно ће тако довека и остати. Људи из његовог блиског окружења данас се питају да ли би Шаулић избегао погибију да је направио макар један корак другачије или му је пак оваква судбина била записана.

– Није тајна да Шабан углавном није знао где треба да наступа и када, нити га је то занимало. О томе је, по његовој жељи, највише водила рачуна његова супруга Гордана, мада је и она понекад препуштала менаџерима и власницима великих клубова из Европе да се договоре о датуму и терминима. Још у септембру прошле године знало се где ће Шабан наступати све до почетка пролећа, све је било договорено и погођено – прича добро обавештени извор.

– А онда се крајем године јавио власник клуба из Билефелда и тражио да Шаулић код њега наступа средином фебруара. Тако је један од менаџера захтевао да се наступ у Швајцарској, који је био заказан за 16. фебруар, помери и да се тада иде за Билефелд, што је и прихваћено – каже наш саговорник и додаје да нико не може да зна шта би било да је Шабан отишао у Швајцарску уместо у Немачку.

– Глупо је сада нагађати шта би било кад би било. Једноставно, десила се трагедија. Био је то сплет околности, судбина је тако хтела – закључује извор.

Шабанов кум Бобан Стојадиновић, дан после несреће рекао је да се Шаулић чудио томе да поново пева у Немачкој, иако је тамо скоро био.

– Умео је да ме пита где радимо следеће недеље, а када је био последњи наступ у питању и када је чуо да је Немачка, рекао ми је: „Па што ми то ниси померио за неки други пут. Сад смо били у Немачкој, зашто идемо опет?“ Рекао сам му да је то неки одраније договорени наступ и да је други град у питању и да то дугујемо менаџеру, па ћемо се одмарати у марту и априлу – рекао је Стојадиновић за медије.

Једва чекао пролеће

Шабан желео да купи нове штапове за пецање

Шабан Шаулић се као никада до сада радовао доласку пролећа. Певач је решио да промени комплетно све штапове за пецање како би уживао на Дунаву. Као велики љубитељ овог речног спорта, певач је увек имао одличну опрему јер је и по неколико сати пецао.

– Једва је чекао да прође зима и да се, као и сваке године, пресели у Крчедин и да пеца. Имао је жељу да сад у марту купи нове штапове. Свој бродић је средио и само му је била жеља да узме неколико различитих штапова. Пријатељ из Беча му је обећао да ће му поклонити два помоћу којих ће моћи да улови највећу рибу – испричао је Шабанов пријатељ.

 

Извор: Курир/И. П. М.