Издвајамо Србија

УЖАС У КРУШЕВЦУ: Саши рекли да му није ништа, недељу дана касније је умро у најтежим мукама

Фото: Фејсбук принтскрин

Саша Ћурчић (24) из околине Бруса, преминуо је од сепсе која се створила након што му је дебело црево напукло.

Саша се повредио у шуми када је грана пала на његову задњицу. Лекари болнице у Крушевцу лечили су га од хематома који се створио, али нису одмах приметили да му је пукло дебело црево.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сашина супруга Наташа Ћурчић каже да је њен супруг 21. децембра, отишао у шуму да сече дрва, када се једна грана одломила и ударила га по задњици. Због болова, одмах је отишао у болницу, где су му лекари констатовали лаке повреде, јер му се створио хематом на задњици.

„Видели су само хематом“

– Осим хематома ништа нису видели. Већ исте ноћи након што је примљен у болницу у Крушевцу, почео је да повраћа, али није хтео да ми каже. У суботу за време посете, кад смо га обишли, био је блед и повраћао је. Следећег дана, у недељу, лекар ми је рекао да је њему тај хематом отишао скроз до врата. Није ми било ништа јасно. У понедељак ујутру сам сазнала да Саша иде хитно на операцију – прича Наташа.

Она каже да када су га хирурзи отворили, осетили су јак смрад и да се створила сепса. Тада је урађена колоноскопија и видели су да је дебело црево пукло.

„Тражио је да види ћеркицу“

– Санирали су га и после тога, био је блед. Спомињао је нашу ћерку, тражио да је види и све време повраћао. Сазнала сам да су хтели да га шаљу на клинику у Нишу, али да су одустали након консултација. Саша је за то време био стално поспан. На крају смо га санитетом пребацили за Београд – наставља Наташу причу.

Операција је урађена 28. децембра и у Београду. Скинут му је велики део ткива који је сатрулио након што га је сепса захватила.

– Био је будан, али на машини за дисање. Његов брат од тетке и ја смо ушли код њега. Пружао ми је руку, хтео нешто да каже, није могао од тог апарата. Ране су биле огромне, од врата па до бутине, чак су планирали у недељу да их санирају, али Саша је умро – рекла је Наташа.

Тело на обдукцији, породица најављуе тужбу

Како нам је рекла, обдукцију је захтевао МУП у Београду, а резултати ће бити познати за три до шест месеци.

Породица планира да након што прикупи сва документа која се односе на Сашино лечење, ангажује адвоката и тужи болницу у Крушевцу.

Весна Стевић Гајић директорка те болнице изјавила је да је наложила да се уради унутрашња провера кваитета стручног рада у вези са Сашиним лечењем и да је тај посутпак контроле у току. Очекује се и да се огласи Министарство здравља које је такође послао инспекцију у Ургентни центар и у крушевачку болницу поводом овог случаја.

 

Извор: Н.Б./Блиц