Издвајамо Свет

ВАШИНГТОН У НЕВЕРИЦИ: Руска влада тражи међународну истрагу америчког слетања на Месец (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб BomBeRi

Интернет је преплављен чланцима који сугеришу да је руска влада тврдила да Америка никада није слетела на Месец … Ни руска влада нити неко од њених представника нису алудирали на то.

Међутим, они позивају на међународну истрагу у вези са “мутним детаљима” у вези са америчким слетањем на Месец између 1969. и 1972. (извор)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зашто би главна вест у медијима, као што је Wасхингтон Пост, имала наслов “Руски званичник жели да истражи да ли се догодило америчко спуштање на Месец “, ако је то најмање важно. (извор)

Владимир Маркин, портпарол руског званичног истражног одбора, тврди да би таква истрага могла открити оно што се чува у мраку годинама у вези с тим путовањима у свемир.

Маркин и руска влада спомињу нестанак филмских снимака из првобитног слетања на Месец 1969. године. Они такође спомињу и (отприлике) 400 килограма месечевих стена које су добијене током вишеструких мисија између 1969. и 1972. године.

“Не тврдимо да нису летели (на Месец) и једноставно снимили филм о томе. Али сви ови научни – или можда културни – артефакти су део наслеђа човечанства, а њихов нестанак без трага је наш заједнички губитак. Истрага ц́е открити шта се догодило. ”- Владимир Маркин (извор)

Са америчке стране, НАСА је признала да су оригинални снимци првог слетања на Месец били потпуно избрисани.

Према речима Боба Дина, наредник команде америчке војске, који је такође служио у Врховном штабу савезничких снага Европе (СХАПЕ) НАТО-а као обавештајни аналитичар, постоји више снимака који су избрисани и сакривени него што нам је речено :

“Даме и господо, моја влада, НАСА, за коју многи од нас у Сједињеним Државама кажу да се залаже за Никад прави одговор, наставила је да брише 40 филмских трака програма Аполо – лет на Месец, лет око Месеца, слетање на Месец, ходање посаде овде и тамо. Они су избрисали, за Бога милога, 40 филмских траха тих догађаја.

“Сада говоримо о неколико хиљада појединачних оквира које су преузете ода такозваних власти које су утврдиле да немате право да их видите. Ох, они су били “ометајуц́и”, “друштвено неприхватљиви”, “политички неприхватљиви”. Постао сам бесан. Ја сам пензионисани наредник. Никада нисам био познат по томе што сам имао пуно стрпљења.”

 

Извор: Wебтрибуне.рс