Издвајамо Србија

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Јелену Марјановић убио пријатељ?! Полиција креће да испитује ОВЕ ЉУДЕ!

Фото: Јутјуб

У оквиру допуне истраге убиства полиција ће детаљно испитати кретање Јелене Марјановић током последњих дана живота како би открила починиоца, али и мотив.

Након што су допунска вештачења које је наложио Апелациони суд пољуљала доказе против Зорана Марјановића, оптуженог да је убио своју супругу Јелену у априлу 2016. године, истрага је почела да се креће у новим правцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како открива добро обавештен извор, најпре ће бити испитани сви певачицини контакти, особе с којима се чула и виђала током последњих дана живота.

– Полиција ће морати да испита Јеленино кретање и контакте непосредно пред смрт. Мора се проверити детаљно с ким се она виђала, дописивала или пила кафу, али и зашто би неко имао мотив да убије певачицу „Гранда“ – каже извор из истраге и наставља:

– Овакав злочин морала је да изврши или бар наручи особа из њеног окружења, неко њој веома близак, као што је пријатељ, комшија, а можда и поремећени обожавалац који ју је видео на неком наступу. Није искључено да је убица плаћеник, а најмање вероватна опција је да је Јелену убио насумично неки манијак или поремећена особа – додао је наш извор.

Адвокат Стефан Јокић, који заступа Зорана Марјановића, каже да су задовољни након резултата додатног вештачења.

Фото: Јутјуб

– То је добра ствар, јер је на огреботини нађен само Зоранов ДНК траг. Самим тим јасно је да огреботину није направила Јелена, како се најпре сумњало. Ово је отклонило сваку сумњу и доказало да се они нису борили – казао нам је адвокат Јокић.

Божа Спасић, бивши оперативац ДБ, сматра да је истрага од старта требало да се креће у више праваца, а не само да буде концентрисана на Марјановиће.

– Или је све исувише указивало на њих, или се полиција и тужилаштво нису снашли, па су све свалили на породицу. Увек треба водити паралелне истраге да би се установиле околности живота ван породице, нарочито у оваквом случају када је жртва естрадна уметница. Јелена је наводно певала у некој кафани на Кошутњаку, тамо је могла да упозна разне људе. Дешава се да се гости, међу којима може бити и мафијаша, заљубљују у певачице, удварају им се, а оне их ипак одбију, што може бити мотив за убиство – објашњава Спасић.

Он сматра да је грешка направљена и што је одмах одбачена теза о насумичном убиству.

– Иако то не делује вероватно, није требало да се искључи опција да је можда налетела на неког манијака који ју је убио – казао је Спасић.

Подсетимо, злочин који готово три године обавијен велом мистерије догодио се 2. априла 2016. на насипу у Црвенки. Зоран Марјановић пријавио је да је његова супруга нестала током трчања док је он био са ћеркицом Јаном. Тело несрећне певачице пронађено је дан касније у каналу. После 17 месеци, Зоран је ухапшен као осумњичен за убиство супруге. Он је у притвору био 10 месеци, након чега је пуштен да се брани са слободе. Тужилаштво је два пута подизало оптужницу, али је она сваки пут укидана и враћана на допуну истраге.

 

Извор: Курир