Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Могуће је да сам погрешио у неким тренуцима, али сам се борио као лав за Србију

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је важно да људи виде у колико тешкој ситуацији је државни врх Србије.

Он се обратио медијима из Минхена, где је учествовао на 55. Безбедносној конференцији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Важно је да људи виде колико је то тешка борба. Могуће је да сам погрешио у неким тренуцима, али сам се борио као лав“, рекао је Вучић, говорећи о панелу на којем је говорио заједно са европским комесаром за суседску политику Јоханесом Ханом и председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем.

Било је једнако важно да водећи светски политичари у Минхену чују шта је истина, наш став и контрааргументе у одговор на оно што Приштина иначе прича страним партнерима, истиче српски председник.

„За дебату на јучерашњем панелу сам се припремао и видео сам реакцију чак и немачких и италијанских новинара, који су рекли да је наша страна била добро припремљена за разлику од других. Задовољан сам што су наши људи видели колико је тешка атмосфера у којој радим“, рекао је Вучић српским новинарима.

Он наводи да је често изопштен од јавности, да се разговара у Бриселу по канцеларијама и да људи просто не знају шта се стварно збива, преноси Б 92.

„Имате безброј лажних вести, како ми тамо седимо, лепо једемо, пијемо… Не, то је тешка борба“, каже Вучић.

„Тако се боримо за Србију сваки дан. Кад ме позову у Брисел, већ имам Павловљев рефлекс, јер ме никад не зову на нешто лепо. Имате против себе оне који тврде да су држава, а немате сасвим уз себе оне који посредују, јер је већина у ЕУ признала Косово“, објашњава председник Србије.

 

Извор: Б92

Ознаке