Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО АЛБАНЦИМА: Оштра порука председника Србије

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић истако је данас, поводом чињенице да су сви албански медији на Косову, као главну пренели вест о протестима против њега, да је довољно да се погледа ко се радује његовој пропасти, па да све буде јасно.

Вучић је, у Вршцу, након обиласка постројења за снабдевање водом у оквиру кампање „Будућност Србије“, у изјави новинарима казао да је њему веома интересантно што је Рада Трајковић рекла да „протести не могу да се сакрију до Лондона“.

„Где нађе баш Лондон? У Грачаници је било свега 19 људи, петоро истих који су били и на протесту у Косовској Митровици, где живи 19.000 Срба“, констатовао је он.

Вучић је казао да такву „срећу и хистерију“ код албанских медија није видео до сада, али је приметио да нису хтели да кажу да је на протесту било само 19 људи, као и неки медији у Београду.

„Сликали су први ред, а нису рекли да други и не постоји“, додао еј он.

Каже да је питање што се Албанци радују његовој пропасти, да ли зато што ради нешто лоше у српском интересу или је то зато што као српски лидер штити српске интересе на Косову и Метохији и што је у томе био успешан.

Упитао је зашто протесте организују у тренутку, када је Приштина увела таксе, и само захваљујући сналажљивости Србије и добрих јавних финансија, наша земља успева да и даље снабдева српске средине на Космету.

„Зашто ако протестујете не протестујете и против тога. Срби на Косову и Метохији најбоље знају и захвалан сам им на томе“, рекао је он.

Вучић је подсетио да је на протесту у Косовској Митровици било 53 људи, а у Грачаници 19, и да то не значи да их је било укупно 72, пошто је на оба места било више истих људи.

„Захвалан сам Србима на Косову и Метохији што су увек знали шта је држава, што су чували српска огњишта где су била најугроженија. Било је више оних који су јуче протестовали против протеста у Грачаници, него оних који су изашли на протест“, закључио је он.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

фебруар 2019.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728