Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО АЛБАНЦИМА: Оштра порука председника Србије

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић истако је данас, поводом чињенице да су сви албански медији на Косову, као главну пренели вест о протестима против њега, да је довољно да се погледа ко се радује његовој пропасти, па да све буде јасно.

Вучић је, у Вршцу, након обиласка постројења за снабдевање водом у оквиру кампање „Будућност Србије“, у изјави новинарима казао да је њему веома интересантно што је Рада Трајковић рекла да „протести не могу да се сакрију до Лондона“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Где нађе баш Лондон? У Грачаници је било свега 19 људи, петоро истих који су били и на протесту у Косовској Митровици, где живи 19.000 Срба“, констатовао је он.

Вучић је казао да такву „срећу и хистерију“ код албанских медија није видео до сада, али је приметио да нису хтели да кажу да је на протесту било само 19 људи, као и неки медији у Београду.

„Сликали су први ред, а нису рекли да други и не постоји“, додао еј он.

Каже да је питање што се Албанци радују његовој пропасти, да ли зато што ради нешто лоше у српском интересу или је то зато што као српски лидер штити српске интересе на Косову и Метохији и што је у томе био успешан.

Упитао је зашто протесте организују у тренутку, када је Приштина увела таксе, и само захваљујући сналажљивости Србије и добрих јавних финансија, наша земља успева да и даље снабдева српске средине на Космету.

„Зашто ако протестујете не протестујете и против тога. Срби на Косову и Метохији најбоље знају и захвалан сам им на томе“, рекао је он.

Вучић је подсетио да је на протесту у Косовској Митровици било 53 људи, а у Грачаници 19, и да то не значи да их је било укупно 72, пошто је на оба места било више истих људи.

„Захвалан сам Србима на Косову и Метохији што су увек знали шта је држава, што су чували српска огњишта где су била најугроженија. Било је више оних који су јуче протестовали против протеста у Грачаници, него оних који су изашли на протест“, закључио је он.

 

Извор: Тањуг