Издвајамо Србија

ВУЧИЋ СТАВИО ТАЧКУ НА ПРИЧУ О КОСОВУ! Председник Србије загрмео у Врању, Албанци ће овај дан добро упамтити!

Председник Србије Александар Вучић каже да не признаје границе независног Косова као његови претходници и додао да се по томе разликује од њих.

– Када им кажете покушаћемо да спасемо нешто и све што се спасити може, пре свега главе наших људи и да сачувамо све што можемо у Србији, они кажу, ми хоћемо да имамо и оно што немамо и оно што смо ми дали. Ми им кажемо нећемо да имамо границе на Јарињу и Брњаку између Срба и Срба, они кажу, не, не, ти би да мењаш границе – рекао је Вучић у Врању и наставио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да, ја не признајем границе независне државе Косово као што су они направили и по томе се ми разликујемо. То су различите политике, али наша политика није политика неозбиљности и неодговорности – истакао је Вучић.

Како је рекао, зна како се добијају аплаузи, али да их он не жели.

– Хоцу да вас молим да разумете да је нама потребан мир са Албанцима и ја не верујем да је могућ скори компромис, нисам оптимиста по питању да ли је уопште могућ компромис, али ми на томе морамо да инсистирамо, јер нам не требају било какви сукоби у будућности – рекао је Вучић.

Он је додао да је Србија јака, много јача него што је била, али нам треба мир, требају нам десетине година слободног развоја и напретка, нове фабрике, нове школе, нова позоришта, деца која знају да имају сигурну будућност.

– То ће бити политика коју ћемо да водимо – поручио је председник.

Подсетио је да смо 2006. године остали без Црне Горе, и то „као да се ништа није десило“, а тамо је живело 30 одсто нашег народа.

– Нису два дана ни жалили због тога, није им било ни тешко, после две године, прогласили су независност Косова. Ништа послали су два саопштења и ништа више. Било их је баш брига за све то.. Нису се насекирали ни најмање, а камоли да су нешто пробали да ураде за Косово и наш народ на КИМ – рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг