Издвајамо Србија

ВУЧИЋ У БУЈАНОВЦУ: Председник Србије поручио грађанима нешто што ће им развући осмех и УЛЕПШАТИ ЖИВОТ

Фото: Јутјуб

Александар Вучић је јуче почео кампању „Будућност Србије“ обиласком трасе Коридора 10 у Грделичкој клисури.

Председник Србије Александар Вучић наставља данас кампању „Будућност Србије“ посети Пчињском округу, обиласком Владичиног Хана, Сурдулице, Врања, Трговишта и Бујановца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

16.20 – Вучић у Бујановцу: Не брините, у својој сте земљи!

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Бујановца, који су се окупили у великом броју и са нестрпљењем чекали првог ћовека наше земље.

Вучић је грађанима обећао фабрички погон од 300-400 радника и поручио им да не брину и да су у својој земљи.

16.00 – Председник стигао у Бујановац!

Председник Вучић у Бујановцу

Грађани су се у великом броју окупили и са нестрпљењем чекају да виде председника Србије Александра Вучића и да поразговарају са њим.

Вучић ће са грађанима разговарати у кафићу „Левко“.

15.25 – Пут од Трговишта до аутопута биће завршен до октобра

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас мештанима Трговишта да ће држава учинити све како би они остали да живе у свом месту и најавио да ће до октобра бити завршена саобраћајница до аутопута Београд-Ниш, као и до Босилеграда.

Вучић је у обраћању грађанима испред средње стручне школе у Трговишту рекао и да ће држава радити на томе да се отвори још један производни погон у том крају, у којем би требало да буде запослено још 300 радника.

Наводећи да је Трговиште посебно значајно за Србију јер је удаљено 54 километра од границе са Македонијом, Вучић је рекао да ће држава наћи начин да се, можда и уз измене закона, субвенцијама обезбеде нешто веће плате и примања како би грађани били подстакнути да остану.

15.00 – Председник обишао реновирану средњу школу у Трговишту

Испред школе се окупио велики број мештана који су га поздравили, поједини су носили заставе Србије, а међу њима су били и трубачи.

Председник ће школи предати спортску опрему – голове, кошеве и остале реквизите за спортове за које постоје терени у школском дворишту, али за које до сада нису имали опрему.

Средња стручна школа у Трговишту основана је 1979. године, а један њен део је реновиран 2017. године средствима Владе Србије у износу од више од девет милиона динара. У плану је и реновирање другог дела зграде.

14.00 – Вучић на ручку са радницима фабрике

Након обиласка фабрике, председник је ручао са радницима.

Он је стао у ред за мензу и послужио се пасуљем и салатом, а потом сео међу раднике, где су заједнички обедовали.

13.35 – Председник Србије Александар Вучић у оквиру кампање „Будућност Србије“ стигао је данас у Радовницу, село у општини Трговиште, где ће посетити „Симпову“ фабрику дечјих креветића.

Председника је испред фабрике дочекао велики број мештана, као и радници фабрике која запошљава 55 људи.

Његовој посети посебно су се обрадовале две раднице. Више о томе прочитајте кликом ОВДЕ.

Симпова фабрика креветића у Радовници почела је поново са радом у јуну прошле године након двоипогодишње паузе.

Тада је направљен и пословни двогодишњи аранжман са немачком компанијом „Моби намештај“ да се креветићи који се производе у Радовници извозе на тржиште западне Европе.

Радовница је највеће село у општини Трговиште са око 1.000 мештана, а до прошле године и отварања „Симпове“ фабрике, у том месту је радио једино погон фабрике „Јумко“.

Након разговора са радницима у Радовници, председник ће обићи реконструисану зграду средње стручне школе „Милутин Бојић“ у Трговишту.

 

Извор: Ало