Издвајамо Србија

ЖЕНА КОЈА ЈЕ ОДГАЈИЛА ШАУЛИЋЕВОГ ВАНБРАЧНОГ СИНА ОТКРИВА: Нашла сам Роберта остављеног са 10 месеци, Шабан га је тајно виђао!

Фото: Јутјуб

Открила детаље њиховог односа…

Роберт Омаљев, први син Шабана Шаулића, од раног детињства сретао се са недаћама. Роберт је рођен парализован, а његова мајка није марила за њега, те је бригу о певачевом сину почела да води комшиница Радованка Каначки, познатија у Зрењанину као бака Сека.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Екипа Српског телеграфа посетила је ову 85-огодишњу старицу у њеном дому у Зрењанину, а она је том приликом открила детаље односа Шабана са ванбрачним сином и истакла да се трагично преминули певач тајно виђао са наследником годинама.

„Роберт је био парализован као беба. Мајка му је радила у Немачкој, а њега је оставила код тетке у Батајници. Једног дана тетка је одлучила да га доведе у Зрењанин код бабе и деде јер јој његова мајка Нена није слала новац за његово издржавање. Баш тада смо мој покојни супруг и ја прошли испред куће где су живели Ненини родитељи и угледали бебу саму на улици. Он је тада имао само 10 месеци. Ја сам га одмах повела у нашу кућу, а убрзо сам сазнала да је он Ненин син. Дете ми је одмах прирасло за срце. Хтела сам да водим рачуна о њему, али га је Нена одвела у Немачку. Убрзо га је вратила и онда је он остао код мене“, почиње причу бака Сека.

„Шабан и Гоца су редовно долазили да обилазе Роберта. Ишли смо и у Шабац на вашар сви заједно. Шаулић ми је поклонио златне минђуше, које и данас носим, и скупоцене вазе. Давао је новац за све што је Роберту било потребно, а ја сам га водила у бању Русанда код Меленаца на терапије како би проходао. То је био јако тежак период. Док сам радила у башти, завежем Робија на леђа и копам. Међутим, убрзо је проходао, али и дан-данас ћопа на ногу“, прича кроз сузе Радомирка и открива да је Шабанова супруга Гоца понудила Робертовој мајци 10.000 немачких марака да се ванбрачни син певача не би презивао Шаулић.

„Гоца је предлагала Нени да Роберт пређе да живи са њима, али да она нема никакав контакт са њим. Нена то није хтела да прихвати јер је желела да буде са Шабаном. Када је Роберт напунио осам година, Гоца је захтевала од Шабана да тражи од Нене да се дечак не презива Шаулић. Дала им је 10.000 немачких марака да избришу то презиме. Робертова мајка је то прихватила и он је после узео очухово презиме Омаљев. Они су од тих пара купили плац. Тада су се и растали. После су се ретко виђали“, уверава бака Сека и истиче да је Шабан последњи пут дошао у Зрењанин да види сина пре десетак година.

„Након што је Роберт променио презиме, Шабан се са њим ретко чуо и виђао. Ни Санела, Илда и Михајло никада нису звали Роберта. Само ме је Шабан звао с времена на време да пита како је Роберт и да ли му нешто треба. Долазио је тајно да га виђа у моје двориште. То је радио годинама, готово пола Робијевог живота је тако било. Када сам питала Шабана зашто више пажње не обрати на Роберта, он је само ћутао“, закључила је госпођа Каначки.

 

Извор: Српски телеграф/Р.Ј.