Издвајамо Србија

АЛБАНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ?! КЉУЧА У БАЗИ КОД КОСОВА ПОЉА: Са југа послата језива порука Србији

Фото: Јутјуб

Војне и безбедносне снаге Албаније и лажне државе Косова почеле су јуче заједничке вежбе за упад на север Покрајине и напад на Србе!

Власти у Тирани и Приштини саопштиле су да се у бази Помозатин код Косова Поља организује заједничка обука за потрагу и спасавање у којој учествују припадници војске Албаније и Косовских безбедносних снага, али стручњаци упозоравају да се иза свега крију много опасније намере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Безбедносни извори преносе да је обука заправо параван за увежбавање војне интервенције на север Косова. Акција према речима одлично обавештених извора очигледно има политичку подршку из иностранства.

– Реч је о бруталном кршењу Резолуције 1244 која каже да је Кфор једино могуће војно присуство на Косову. Неко из међународне заједнице је очигледно зажмурио и дозволио војсци друге државе да уђе на територију Косова под маском вежбања некаквих акција спасавања – наводи извор из безбедносних служби.

Вест о вежби је прва објавила албанска министарка одбране Олта Џакча. Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун каже да је реч о припреми рата.

– Ово је један од најозбиљнијих удара на регионалну стабилност. Овим желе да поруче да је могућа насилна акција војске Албаније и КБС против Срба на северу Покрајине. Ово значи и да њихова војска може да се појави скоро на врху Копаоника где је административна линија. Ово што је урадила Албанија је класична припрема за рат и то морамо најоштрије осудити – упозорава Дрецун.

Декан Факултета за безбедност “Едуконс” Мирослав Бјеговић оцењује да Албанцима неће проћи паклени план за ново етничко чишћење Срба.

– Могу једни и други Албанци да вежбају колико год хоће, али ако им је крајњи циљ заузимање севера Косова, боље да не троше време. Србија им то никада неће дозволити! Морају бити свесни да Србија и њено руководство неће дозволити насилно заузимање севера Косова. У том сукобу Албанци би сигурни били поражени – подвлачи Бјеговић.

 

Извор: Информер/Ало.рс