Издвајамо Србија

БОСНИЋ ОТКРИО: Командат ОВК позвао НАТО моторолом, за минут је 78 људи изгорело! Напад на РТС наредила Хилари Клинтон! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Новинар Џон Боснић гостујући у емисији на Јутјуб каналу „Српска прича“ подсетио је на један од језивих злочина ОВК и НАТО током агресије на СРЈ 1999. године. Боснић је рекао да је то најмасовнији појединачни злочин током НАТО агресије јер је у једном нападу убијено 78 цивила.

Боснић је испричао да је на почетку агресије група албанских цивила из Ђаковице решила да уместо у Македонији, спас од НАТО удара потраже у централној Србији. Ово се није допало локалним командантима ОВК који су мотором позвали НАТО да бомбардује колону, тврди Боснић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познати новинар каже да је у нападу на колону трактора за један минут убијено 78 цивила међу којима мајке са малом децом. Боснић је испричао да су они изгорели од НАТО бомби и да су призори били језиви.

Боснић је рекао да дешавања на Косову 1999. године једино могу да се упореде са Хитлеровим нападом на друге земље у Другом светском рату.

Он је испричао да је напад на РТС наредила директно Хилари Клинтион. Боснић је тада био дописник јапанске телевизије и у тренутку напада је требао да шаље материјал из зграде РТС за матичну кућу у Јапану. Он је објаснио да је закаснио 45 минута и да му је то спасило живот.

 

Извор: srbijadanas.com