Издвајамо Србија

БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН: Лазар (12) је због повреда морао код хирурга, а казна за НАСИЛНИКА ЋЕ ВАС РАЗБЕСНЕТИ

Фото: Pixabay

Нови случај вршњачког насиља догодио се у школи у Сремској Паланци, када је Лазар (12) претучен од стране свог вршњака, а повреде су биле такве да је морао на преглед код хирурга.

– Мој Лазар (12) је од другог шестака добио страшне батине. То се десило 14. марта на часу физичког. Примио је гол и онда је почело вређање. Затим је претучен. У том тренутку наставника нигде није било, јер су деца играла фудбал у дворишту. Лазар је побегао са часа, дошао је кући и тад је изгледао као да су га ударила кола – објашњава Катарина Тич, Лазарова мајка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Каже да је са дететом отишла у школу да би разговарала са разредним старешином, али је у ходнику срела директорку школе, Драгану Ристић, која јој је рекла да је учитељица отишла. Ипак, према речима мајке, када је видела Лазара питала га је шта се десило и тада је Катарина испричала стравичан догађај који се одиграо насред часа.

– Директорка ми је рекла да га водим код лекара, што сам и учинила. Лазара су прегледали ортопед и хирург који су утврдили да има контузију ребара, отворену контузију колена и површинске повреде главе – испричала је Катарина.

Из болнице су позвали полицију и пријављено је насиље.

Састанак поводом вршњачког насиља

Због вршњачког насиља које се догодило у школи, заказан је састанак за 19. март, а, како је испричала мајка, на њему је требало да присуствују припадници полиције и представник Центра за социјални рад.

– Дан пред договорени састанак, отац дечака, који је малтретирао мог Лазара, позван је на разговор. Након тога се све завршило на једној малој опомени и четворци из владања. Састанак је сутрадан одржан, али на њему није било полиције нити било кога из Центра за социјални рад. На њему је присуствовао психолог и на моје инсистирање и директорка – напомиње Лазарова мајка.

На њено питање, зашто састанак није одржан према договору, објашњено јој је да дете пре тога није било проблематично, али да ће видети на следећем наставничком већу да му се оцена из владања смањи на тројку.

– Требало је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја да буде обавештено, међутим, цела прича се променила након што је у школу дошао отац детета који је тукао Лазара. Иначе, напомињем, да је тај дечак само сат касније претукао и дете које има церебралну парализу – испричала је мајка злостављаног дечака, јавља „Телеграф“.

Одговор директорке школе

Драгана Ристић, директорка Основне школе „Херој Иван Мухер“, је истакла да процес везан за насиље у школи није завршен и да се ситуација није окончала четворком из владања.

– Дисциплински поступак је у току, обавештено је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, заседао је тим за безбедност и обавештена је школска управа. Поред свега овог узете су и изјаве ђака сведока. Одређен је други ниво насиља – објаснила је.

 

Извор: Телеграф