Издвајамо Регион

Црногорци потписали споразум са Пацолијем, а онда затражили од Србије нешто НЕЧУВЕНО!

Неочекивано!

Окончање дијалога између Косова и Србије, колико год тај пут био дуг, мора се завршити признавањем Косова од стране Србије, оценио је министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да Црна Гора има извесну забринутост око могућег решења базираног на размени територија, али да ће прихватити сваки договор јер, како је рекао, „што је добро за суседе добро је и за Црну Гору“.

Министар Дармановић је, током званичне посете Приштини, потписао са својим колегом Беџетом Пацолијем споразум који се односи на сарадњу у контексту евроатланстких интеграција.

Sot prita në një takim shumë miqësor homologun tim, Srdjan Darmanovič, në kryesim të delegacionit shtetëror nga Mali i…

Posted by Behgjet Pacolli on Thursday, March 21, 2019

– Црна Гора је мала држава која жели мир у региону и не одговарају јој кризе, чак и када се не односе на нас. Желимо нашим суседима добро јер неће ни нама бити добро ако није нашим суседима. Зато желимо да Србија и Косово своје односе реше на најбољи могући начин – рекао је Дармановић, преноси РТК Ливе.

Он је додао да је нормално да се крај тога пута, који је вероватно дуг, подразумева да се мора завршити признањем Косова од стране Србије.

– Шта ће бити у међувремену и која ће решења довести до решења проблема између Србије и Косова, не можемо да видимо сасвим – рекао је Дармановић, подсећајући да се решење дијалога повремено заснива на територијалним корекцијама.

Дармановић и Пацоли оценили су да су односи између Косова и Црне Горе добри, да нема нерешених питања, и да треба побољшати сарадњу у области економије. Разговарали су и о положају црногорске заједнице на Косову, а Пацоли је рекао том приликом рекао да ће уставна категоризација црногораца уследити ускоро.

 

Извор: RTK Live