Издвајамо Србија

ЂИЛАС СЕ БЕЗБЕДНО ШЕТКАО ПО КОСОВУ! Харадинај наредио: Нико не сме попреко да погледа мога брата Драгана!

У дану кад су косовски Албанци оплакивали Адема Јашарија, Драган Ђилас био је на Косову и Метохији и уживао је пуну заштиту Рамуша Харадинаја, који га је назвао својим братом и наредио својим службама: „Нико не сме ни попреко да погледа мог брата Драгана“.

Иначе, Албанци на Косову су обележавали два важна догађаја: 21. годишњицу смрти оснивача терористичке ОВК и вође сепаратистичког покрета, Адема Јашарија и посету главне Харадинајеве српске звезде, Драгана Ђиласа, који се без проблема кретао по целом Косову и био потпуно заштићен на сваком кораку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Posted by Dragan Djilas on Wednesday, March 6, 2019

Ђилас се кретао без икаквих ограничења, док су раније бројни српски званичници имали проблема са боравком и кретањем на територији коју контролишу косовске службе, добијали батине, били затварани и хапшени.

Албанци бројним манифестацијама обележавају, и то 3 дана, годишњицу смрти свог вође и политичког идола, Адема Јашарија и називају је „епопеја ОВК“. Јашари је убијен у кући коју је претворио у тврђаву у Доњим Преказима, а у тој акцији је ликвидирано 38 терориста и 28 цивила јер им фанатични Јашари није дозволио да напусте кућу.

Зато је чудно да се у тим данима, када Албанци славе Јашарија и када су у страху због позивања осумњичених за разне злочине пред специјални суд, Ђилас слободно, без икаквог страха, возика по Косову.

Лидер српске опозиције шетао је Косовом, могао је да се провоза, попије кафу и руча где год и кад год жели, а Харадинајеве тајне службе поштовале су наређење свог шефа да „Ђиласа нико не сме ни ружно да погледа“. Како је Харадинај рекао, тако је и било, барем што се тиче албанске стране.

Међутим, Срби на Косову показали су Ђиласу да није добродошао и то су му отворено и рекли. Срби у Лепосавићу и Зубином Потоку уз салве прозивки и звуждука показали су да осуђују Ђиласово, али и залагање Бошка Обрадовића, и Вука Јеремића да цело Косово припадне Харадинају и Тачију.

Ђиласа су називала лоповчином, говорили су му да је „лоповчина и ђубре од човека“, да нема образа, да се не бори за интересе Србије и српског народа, и да су му дражи албански интереси.

Зато је Ђилас „протрчао“ кроз српске и побегао у Харадинајеве крајеве.

 

Извор: Курир.рс