Издвајамо Србија

ДУГА РОБИЈА! Пробио је Ивани плућно крило, поломио ребра а ево колика КАЗНА може бити изречена Ђорђу!

Фото: Фејсбук принтскрин

Стручњак истиче да на висину казне, поред повреда, вештачења личности, мотива, утиче и то да ли је био пијан или дрогиран.

Ђорђе Лацковић (24), који је осумњичен да је у стану у Новом Саду брутално пребио Ивану Филиповић (22), и том приликом јој пробио плућно крило, поломио четири ребра, опекао пеглом по врату и рукама, могао би да буде кажњен казном затвора до 10 година.

Фото: Фејсбук принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, полиција је против њега поднела кривичну пријаву за насиље у породици, а изречена му је мера забране приласка жртви и удаљење из стана где су заједно живели.

У даљем току истраге биће саслушани сведоци, али и наложено вештачење Иваниних повреда и комплетног здравственог стања, од чега ће највише зависити даљи кораци тужилаштва које против Ђорђа Лацковића води истрагу. Такође, како се сазнаје, биће наложено и његово неуропсихијатријско вештачење.

Висина казне коју би Лацковић могао да добије, уколико би био осуђен, зависи од тога како ће тужилац да квалификује дело, како каже адвокат Божо Прелевић.

– Лацковић може да добије много година затвора и по мом мишљењу ићи ће у њега. Међутим, казна зависи од неколико фактора и тужилаштво мора да обави озбиљну истрагу. Прво мора да се уради вештачење да ли су повреде биле опасне по живот. На основу тога ће да се утврди да ли је хтео да је повреди или убије – објашњава Прелевић.

Како каже саговорник, батине, које је Ивана Филиповић, како се сумња, добила од Лацковића, нису обичне и према његовим речима треба да се уради и вештачење његове личности.

Фото: Фејсбук принтскрин

– С обзиром на то да је два сата тукао немоћну особу, за одређивање висине казне је веома важно шта ће психијатар да каже – истиче Прелевић.

Према мишљењу адвоката битан је и мотив зашто је Лацковић тукао жртву. Осумњичени је, како су поједини медији објавили, пред тужиоцем рекао да „није хтео толико да је пребије“ и да је „полудео од љубоморе“.

– Ја бих рекао да овакво злостављање не може да буде због љубоморе, то је изван свих граница за љубомору. Због тога треба да се ради вештачење његове личности – напоменуо је Божо Прелевић, адвокат.

Стручњак истиче да на висину казне, поред повреда, вештачења личности, мотива, утиче и то да ли је био пијан или дрогиран. Такође, на њу утиче и да ли је раније био осуђиван, прекршајно кажњаван.

– Не може никако да се одговори колика ће бити висина његове казне. Мора да се сачека да се истрага оконча и да се добије више информација – објаснио је саговорник.

Ђорђе Лацковић је, како се сумња, претукао Ивану Филиповић 12. марта у Новом Саду. Осумњичени јој је рукама, ногама и дрвеном мотком поломио ребра, пробио јој плућа. Према незваничним информацијама, девојка је почела да га моли да престане, то је осумњиченог разљутило, па је загрејао пеглу и опекао јој руке, а потом узео нож и убадао у бутине и исекао лице.

Са тешким телесним повредама Ивана је смештена на Институт за грудну хирургију у Сремској Каменици. Јуче, 19. марта изашла је из болнице.

 

Извор: srbijadanas.com/Телеграф