Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ ПРОВОЦИРА: ОВК је ослободила земљу коју нам је Бог дао, немамо је за давање!

Фото: Јутјуб

Косовски премијер Рамуш Харадинај наставља да се супротставља сваком споразуму са Београдом који би евентуално утицао на мењање граница Косова, сматрајући да садашњу територијалну целовитост треба заштитити.

Рамуш Харадинај је на церемонији поводом годишњице страдања припадника бивше ОВК у селу Кориша, код Призрена, рекао да „Косово нема земљу за давање“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми на Косову смо на правој страни, али смо у тренутку када треба да водимо рачуна о нашој земљи. Познато је да су Албанци током векова давали земљу коју им је Бог дао. Када кажем земља Албанаца, мислим на све етничке заједнице које живе у својим домовима“, рекао је Харадинај, додајући да „међутим, нема повратка и праксе одузимања Албанцима“.

„Генерација ОВК је све то променила и ток историје се променио“, рекао је косовски премијер.

Харадинај је рекао да је Косово од 17. фебруара 2008. производ компромиса и ко год покуша да то промени, отвориће питање права Албанаца на Балкану.

„Сложили смо се да испунимо своје право, Косово од 17. фебруара, убеђени да још једном доказујемо да желимо мир и стабилност на Балкану“, рекао је Харадинај, а преносе медији у Приштини.

 

Извор: Андрија Игић/РТС