Издвајамо Србија

ХИТНЕ СЛУЖБЕ НА ТЕРЕНУ: Подметнут велики пожар код манастира Дечани?! Ватра гута све пред собом! (ФОТО)

Велики шумски пожар букти у близини манастира Високи Дечани на Косову и Метохији!

Ватрогасне и екипе КФОР-а налазе се на терену како би покушале да га локализују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шумски пожар близу манастира Дечани, други за само неколико дана. Прва фотографија указује да је ватра врло могуће подметнута. Пожар се шири, али манастир није угрожен јер је с друге стране реке. Ипак велика је штета на шуми и електро-мрежи. КФОР и ватрогасци обавештени – пише на Твитер налогу овог манастира.

Шумски пожар близу манастира Дечани, други за само неколико дана. Прва фотографија око 17.30 указује да је ватра врло могуце подметнута. Пожар се шири али манастир није угрожен јер је с друге стране реке. Ипак велика је штета на шуми и електро-мрежи. КФОР и ватрогасци обавештени. pic.twitter.com/Vfx0GzPbYS

— Манастир Дечани – Дечани Монастерy (@ДецаниМанастир) Марцх 22, 2019
Такође, како се наводи на налогу, хеликоптери надлећу сваких неколико минута простор захваћен пожаром и просипају воду.

Како наводи сајт „Грачаница онлине“, манастир Високи Дечани није угрожен јер се шума захваћена пожаром налази са друге стране речице која протиче близу православног храма.

Шумски пожар у близини манастира још није локализован иако трају напори КФОР-а и локалних ватрогасаца да угасе ватру. Хеликоптери надлећу сваких пар минута простор захваћен пожаром и просипају воду. Најновије фотке. pic.twitter.com/9XuxGCWfIq

— Манастир Дечани – Дечани Монастерy (@ДецаниМанастир) Марцх 23, 2019
Овим поводом огласио се и КФОР, где наводе да су камиони и хеликоптери са могућношћу гашења пожара распоређени као подршка пећкој и дечанској ватрогасној бригади како би се угасила ватра која од синоћ букти брдовитом шумом у близини Дечана.

KFOR fire trucks and helicopters with a fire fighting capability have been deployed in support of Peja/Pec and…

Posted by Kosovo Force – KFOR on Saturday, March 23, 2019

– Ватра није угрозила ниједну стамбену зону, а КФОР је и даље у предострожноси како би пружио потребну помоћ – наводи КФОР.

 

Извор: Ало.рс/ Н.М.