Издвајамо Србија

ИСПЛИВАЛА ИСТИНА: Стефановић пустио снимак који разоткрива шта се дешавало у полицији после протеста!

Фото: Јутјуб

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обратио се јавности на конференцији за новинаре у Палати Србија.

13.25 – Министар се осврнуо на све нападе којима су полицијски службеници били изложени протеклих дана, током насилних протеста опозиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имамо видео надзор у свим казнено поправним домовима, и разоткрићемо лажи људи попут Уроша Савића, који је тврдио како му није дата храна ни вода 50 сати, када је приведен после протеста.

– Припадници полиције су се према њему понашали као према госту, а не осумњиченом. Он је сваки пут кад је тражио да једе и пије добио оно што је тражио, чак су му скували и кафу. А онда је изашао и лагао са циљем да сатанизује полицију, са циљем да би свој политички програм базирали на конфронтацији са полицијом – рекао је Стефановић и замолио присутне да погледају видео снимке на којима се јасно види како је третиран ухапшени Савић, односно да је добио и храну и воду, па чак и кафу и цигарету.

13.22 – Стефановић је пустио видео снимак на којем се јасно види да је ухапшени Урош Савић у полицији добио најбољи могући третман и да га нико није узнемиравао, како је то тврдио Драган Ђилас.

13.15 – Шта значи оно када представници СЗС прибијају новинаре РТС уза зид, шта значи она реченица – Сада ћете нас одвести до режије! И то није претња? Мени није нормално да неко улази насилно са ножем и тестером. Питајте те људе који су тог дана били у РТС док је Бошко викао – Упадните у сваку канцеларију – каже министар и наглашава да неће дозволити да било ко у овој земљи малтретира полицију, људе који су заслужни што безбедно ходамо улицама.

13:10 – Драган Ђилас запретио је укидањем Жандармерије кад се они врате на власт. Готово 3.000 људи који раде у жандармерији и њихиве породице, дакле, треба да размишљају да сутра, кад се промени власт, треба да плаше за свој посао само зато што су радили свој посао и нису дозвољавали да неко туче људе и да им прети – рекао је Стефановић и додао да је Ђилас сасвим другачије причао док је био на власти.

13:05 – Не желим никада да дозволим да припадници полиције осећају било какав вид политичког притиска нити да их било ко омета док раде свој посао. Они су 24 сата на услузи грађанима Србије. Више од 500 полицајаца је дало живот за ову земљу од 1991. до сада – истакао је Стефановић.

Стефановић је, на ванредној конференцији за штампу, казао да су грађани сведоци лоше, бруталне кампање коју одређени људи воде против припадника полиције.

„Нећу да дозволим да полицајци буду жртва тога што они немају политички програм”, подвукао је он.

„На жалост, креирају се бројне неистине о раду припадника МУП-а, што наноси штету професионалцима који раде да очувају безбедност земље. Имали смо рпилике да видимо покушај да се полицајци понизе, да људи лају на њих, псују мајку, изговарају најтеже увреде и псовке, да им прете да ће остати без псола јер обављају своју дужност на свом радном месту, да ће они одлучивати ко ће бити у којој јединици, да ће у бдуцухности одлучивати ко ће шта да ради”, објаснио је даље. На најозбиљнији начин, према његовим речима, прете безбедносном систему Србије.

Подсетио је да су припадници полиције били ти који су претходних година свакодневно на услузи грађанима 24 сата. Указао је да је 508 полицајца дало своје животе од 1991. године до данас, да је у НАТО агресији погинуло 165 полицајаца.

„Ти људи су бранили своју земљу, борили се против терориста, носиоца организованог криминала, угрожавали своје животе да би били сигурни и безбедни. Само њихове породице знају како изгелда изгубити најмилијег. Упркос свему што су припадници полиције урадили, смањили стопу криминалитета, а 2018.смо имали, од 2000. годину са најнижом стопом криминала и најмање кривичних дела”, указао је Стефановић.

Он је нагласио да полицајци даноноћно обезбеђују нашу земљу, ангажовани су у превенцији, хиљадама школских часова, огромном броју патрола, суочавају са свима који могу да угрозе безбедност наше земље.

„Готово 3.000 породица људи који раде, а из чијих редова је осам дало животе од оснивања да би грађани били безбедни. Сада они треба да размишљају да сутра када се промени власт, када дође неко други што би била нормална демократска форма, се брину да ли ће их неко хапсити само зато што су радили свој посао, да неко уништава имовину, туче људе и прети. Ово је једна од најбољих јединица које земља има, која је увек била тамо где је најтеже, а чији припадници обављају најтеже задатке, који су у Копненој зони безбедности приказивали храброст, и који су увек у првим редовима у борби против организованог криминала”, подсетио је он.

Konferencija za medije ministra unutrasnjih poslova Nebojse Stefanovica

Konferencija za medije ministra unutrasnjih poslova Nebojse Stefanovica

Posted by ALO! DNEVNE NOVINE on Friday, March 22, 2019

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изнеће податке о малверзацијама бивше власти Драгана Ђиласа и Вука Јеремића.

 

Извор: Ало.рс/ М. И.