Издвајамо Србија

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН: Муж, кум и пријатељ су је силовали пред сином, вукли голу по граду и за све ОСЛОБОЂЕНИ, а онда ВЕЛЕОБРТ

Тужилаштво је обновило истрагу против мушкарца који је осумњичен да је са кумом и пријатељем силовао своју жену Биљану Ч. (39) пред њиховим малолетним дететом, у викендици на Фрушкој Гори.

Случај Биљане Ч. (39) из Сремске Каменице коју су зверски силовали муж, кум и пријатељ пред њеним дететом ускоро би, након више од две године чекања, коначно могао да се нађе пред судом. Несрећна Биљана Ч. чија голгота траје две и по године жалила се на обуставу истраге против напасника, а новосадско Више јавно тужилаштво поново је покренуло цео поступак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У новосадском Вишем јавном тужилаштву нам је потврђено да је истрага против Биљаниног супруга и још двојице осумњичених завршена те да су они ослобођени сваке сумње за кривично дело силовање, али да је након жалбе оштећене поново покренут поступак.

– Против С. Т. и других донета је одлука о обустави истрага, а оштећени су прошле године уложили приговор који је усвојило Апелационо јавно тужилаштво и издало обавезно упутство да се истрага настави. Више јавно тужилаштво је наставило истрагу и она је и даље у току, а по налогу Апелационог јавног тужилаштва формирана је група за координацију и сарадњу сходно Закону о спречавању насиља у породици. Ту групу чине јавни тужилац са представницима полиције и Центра за социјални рад. Након завршетка свих истражних радњи та група ће дати своје мишљење Тужилаштву и оно ће по њему поступати – кажу у Вишем јавном тужилаштву.

Подсетимо, Б. Ч. је након инцидента 2016. године испричала у медијима да је дете било сведок бруталног пребијања и силовања те да отац ни у једном моменту није отерао десетогодишњег сина, већ му је напротив рекао “да треба да види како се ради са женама”.

Тада је говорила да му за батине није давала повода, као и да је цела његова породица знала да је туче. Говорила је да је ћутала јер је претио да ће убити и њу и дете.

„Ударао ме песницом у главу, главу ми је ударао о ивицу стола, шутирао ме, тукао ме тушем по глави, сипао ми је врућу супу на главу, пикавце ми гасио по телу, ударао ме у међуножје, бургијом ме бушио по телу, разбијао чаше о главу, стављао ми љуте паприке у нос“, причала је жена присећајући се ужаса који је проживела.

Чланове његове породице са којима су живели у заједници, она сматра саучесницима.

„Одвео ме је доле код мајке, скинуо ме је голу и везао за столицу и тукао пред њима. Сви су гледали и смејали. Говорила сам му да то не ради, а он је рекао да сви треба да виде како се ради са женом“, причала је тада Б.Ч.

Она је како тврди трпела и силовање.

„То се догодило једном након што је мој бивши муж добио плату. Тражила сам новац, а он ме је након тога пребио. Узела сам кључ од викеднице и побегла. Након пола сата дошли су у викендицу. Прво ме је бивши муж тукао па силовао.

Потом ме је силовао кум, а након њега и њихов другар. Када су завршили, бивши муж ме је поново истукао и набио ми џак на главу. Убацили су ме у гепек. Довели су ме кући. Потом ме је поново тукао, па отишао у кафану. Не знам како сам то преживела“, присећа се она којој је како каже живот постао пакао када је родила дете.

Сведок стравичног насиља био је и њен, тада деветогодишњи, син који каже да му је тата феном палио очи мами, чупао јој косу, чекићем за месо је ударао по лицу, песницама је ударао у нос, избио јој зуб, ударао је по бутинама, хтео је избости ножем, терао је да једе измет.

 

Извор: Курир.рс/Блиц