Издвајамо Свет

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ МАНИФЕСТА УБИЦЕ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: Хтео да балканизује САД да се више не уплићу у Косово

Фото: Јутјуб

Пре него што је извршио масакр у џамији у новозеландском граду Крајстчерчу, један од убица Брентон Тарант (28) на друштвеним мрежама објавио је манифест на 73 стране у којем је као мотив језивог злочина навео „балканизацију САД“ што ће „осигурати да се више никада не догоди таква ситуација као што је уплитање Америке у Косово“.

„Бели геноцид“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тарантонов манифест под називом “Велика замена (ка новом друштву)” који је у међувремену обрисан са друштвених мрежа, почиње цитирањем песме Дилана Томаса „Не одлази тихо у ту благу ноћ”.

У првом делу документа који у целини обилује расистичким и антимигрантским порукама, уз бројне странице Википедије пише да мигранти имају вишу стопу наталитета што назива „белим геноцидом“.

– Ако постоји једна ствар коју желим да запамтите из ових списа, то је да се наталитет мора променити. Чак и ако бисмо депортовали све не-Европљане из наших земаља сутра, европски народ би и даље спирално падао у пропаст и на крају смрт – наводи Тарант на почетку.

„Шта ће људи желети да знају о мени?“

У другом делу манифеста где даје одговоре на питања за која “претпоставља да ће људи желети да знају о њему”, попут због чега је то урадио, ко је утицао на њега и слично, себе представља као “обичног белог човека” који је “одлучио да заузме став да би осигурао будуц́ност свог народа”.

На прво питање ко је он, изнео је детаље свог детињства и школовања, као и како је зарадио новац.

– Ја сам само обичан белац. Рођен сам у Аустралији у радничкој класи, у породици са ниским примањима. Моји родитељи имају шкотске, ирске и енглеске корене. Имао сам обично детињство, без великих проблема. Нисам се много интересовао за образовање, једва сам добијао пролазне оцене – навео је.

Даље тврди да је новац стекао улгањем у биткоине, а да је зарађено користио за путовања. Како наводи, до недавно је радио у фаст фуду у којем се продају кебаби.

Следеће питање на које даје одговор је због чега је извео напад. Наводи да је желео да покаже “освајачима да наша земља никада неће бити њихова” да је “наша домовина наша” и да „док бели људи живе, они никада неће заменити наше људе”.

У граду Крајстчерчу на Новом Зеланду дошло је до терористичког напада у две џамије. Како јавља „Гардијан“ у пуцњавама је убијено 49 људи, док је више од 40 повређено. Полиција је саопштила да су четири особе ухапшене и, према за сад познатим информацијама, нема више нападача. Један од нападача је, наводно, покољ у џамији преносио уживо на свом Фејсбук профилу! Све о овим нападима можете пратити у нашем блогу уживо.

Језив злочин правда речима да је у питању освета за “стотине и хиљаде смрти које су узроковали страни освајачи на европском тлу”. Тврди да нападом свети “европске мушкарце и жене који су изгубили животе за своје земље у бесконачним ратовима током европске историје, да би на крају те земље биле предате страном шљаму”, а потом као циљ наглашава жељу да “створи атмосферу страха и промене”.

“Балканизација САД”

Међу разлозима наводи и да ће подстаћи „окршај између европских народа у НАТО и Турака“ и поново „окренути НАТО да уједини европску војску и одбаци Турску, која је непријатељска сила“. Затим, Тарант пише о „балкнанизацији САД“.

– Коначно, желим да створим конфликт између две идеологије у САД по питању власништва оружја у намери да створим још већи јаз у културној, политичкој и расној подели држава. Овај конфликт под Другим амандманом и намера да се укине право на држање оружја коначно ће резултирати грађанским ратом који ће на крају балканизовати САД политички, културно и на крају по расном питању.

Балканизација САД не само да ће резултирати расним поделама људи у САД, обезбеђујући будућност беле расе на северноамеричком тлу, већ ће бити и смрт жеље да се сви измешају. Даље, ова балканизација ће смањити могућност да САД пројектује глобалну моћ, те осигурати да се више никада не догоди таква ситуација уплитања САД у Косово (када су се америчке НАТО снаге бориле на страни муслимана и масакрирале европске хришћане) – пише Брентон Тарант.

„Ја сам донео одлуку о нападу“

На питање (која сам себи поставља у манифесту) кога представља, наводи да стоји иза ”милиона европских и других етнонационалистичких народа који желе да живе у миру међу својим људима, живец́и у својим земљама, практикујуц́и сопствене традиције и одлучивања о будуц́ности своје врсте”.

Тврди да није део ниједне партије или организације, али признаје да је донирао и контактирао са бројним националистичким групама, мада не наводи којим. Напад је, тврди његова одлука.

– Ниједна група ми није наредила напад, одлуку сам донео сам, иако сам контактирао поновно основане Витезове темпларе за благослов за напад, који ми је дат – пише.

Покољ је планирао “око две године”, а локацију је изабрао пре три месеца. У једном од одговора наводи да Нови Зеланд није био први избор за напад, али да је на крају одлучио да баш ту изврши напад да би показао да “не постоји место на свету које је безбедно”.

У одговору на питање због чега је масакр извршио сада, наводи да је “најбољи тренутак за напад јуче, а наредно најбоље време је данас”.

Тарант у сопственом манифесту сам себе назива терористом одговарајући на питање да ли свој напад сматра терористичким актом.

– По дефиницији, да. То је терористички напад. Али верујем да је партизанска акција против окупаторске силе.

Подсећамо, у граду Крајстчерчу на Новом Зеланду дошло је до пуцњаве у две џамије у којима је убијено 49 људи, док је више од 40 повређено. Новозеландске власти објавиле су да се напад води као терористички, као и да су до сада у вези са нападом ухапшене четири особе, три мушкарца и једна жена.

 

Извор: М.Б./Блиц