Издвајамо Србија

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА РУСКИ МЕТОД ЗА ПОВРАТАК СРПСКЕ ВОЈСКЕ НА КИМ: Ако Албанци крену на Србе, следи ово… (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Сваки прелазак и улазак Срба на Косово и Метохију, како би заштитили преостале Србе не мора значити сукоб са НАТО пактом, сматра новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански

– Марић и ја да пређемо у патикама, фармеркама и кошуљама, је л’ то сукоб са НАТО? Није! Хајде мало да учимо из неких других, светских примера. Ево, рецимо, Руси на Криму 2014. године нису уопште имали ознаке руске војске. Је л’ могао неко да их оптужи? Нико! Наравно, руска позиција је знатно другачија – објаснио је војно-политички коментатор у емисији „Добро јутро Србијо“ на Хепи телевизији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лазански је рекао да се цивилна заштита може реактивирати у јужној српској покрајини и да су тога Албанци на Косову и Метохији свесни, те због тога дижу галаму.

Говорећи о платформи Приштине за преговоре, Лазански сматра да је то ултиматум.

– Ако ту платформу разумемо као неку врсту високо подигнуте лествице, да ли она пружа могућност неке врсте трговине, видећемо… Београд је јасно рекао да нема даљег дијалога без укидања такси, а платформа је то само још више „закуцала“ – објаснио је он.

Лазански истиче да нико из међународне заједнице није осудио поменуту платформу, али није ни осудио.

– И таксе и платформа, све је то донето да се не би разговарало. Тешко је повући Албанцима таксе, то има рефлексију на њихову унутарполитичку сцену. Они су се зацеметирали у свом ставу, а американци видимо да нису нешто заинтересовани – сматра он.

 

Извор: С.Р./srbijadanas.com