Издвајамо Србија

МАЛИ МАРКО ЈЕ НАЈМЛАЂА ЖРТВА БОМБАРДОВАЊА: Весело дувао свећиће, трчкарао око куће, а онда је НАТО БОМБА УСМРТИЛА АНЂЕЛА

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

После шетње градом, Владан и Марко су свратили до продавнице у тој згради када је почео напад. У тренутку пала је бомба…

Детињство и живот двогодишњег Марка Симића несрећно су се завршили кобног 31. маја 1999. године када га је у наручју оца Владана усмртила НАТО бомба приликом бомбардовања стамбене зграде у Новом Пазару. Овај малишан, испоставиће се, био је најмлађа жртва бомбардовања Југославије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођаци породице Симић присећали су се како је Марко само десетак дана пре погибије весело дувао свећице на рођенданској торти, трчкарао око куће и играо се.

– После шетње градом, Владан и Марко су свратили до продавнице у тој згради када је почео напад. У тренутку када је пала бомба, Владан је Марка држао у наручју, покушавајући да га заштити, али су заједно настрадали – с кнедлом су говорили за београдске медије малишанови рођаци ранијих година.

Марко би данас имао 22 године, вероватно био трећа година факултета и живео живот достојан једног младог човека, међутим, ушао је историју као најмађа особа која је страдала од „Милосрдног анђела“.

Породица настрадалог Марка и поједина удружења већ годинама предлажу да један од вртића у Новом Пазару понесе има по најмлађој жртви НАТО бомбардовања Југославије.

Подсећамо, у тренутку када се на ову стамбену зграду у Новом Пазару обрушила НАТО бомба живот је изгубило 11 цивила међу којима су били Марко и његов отац.

 

Извор: Блиц/Ало.рс/М.Ж.